Италианската банда Måneskin, която спечели тазгодишното издание на Евровизия, пусна новата песен днес – може да слушате “Mammamia” по-долу.

Фронтменът на Måneskin Damiano David обясни по време на тяхната пресконференция – която се проведе в легендарния берлински клуб SO36 (дом на пънк движението, който често е посещаван от David Bowie и Iggy Pop) – че са написали „Mammamia“, след като са спечелили тазгодишната Евровизия.

Имахме само няколко дни, за да отидем в студиото и да запишем нова музика, но за щастие тази песен се получи след няколко часа – затова се почувствахме така, сякаш ще бъде страхотно за нас“, каза той.

Не го възприехме твърде сериозно“, продължи басистката Victoria de Angelis. „Това е много глупава, небрежна песен и никога досега не сме правили нещо подобно. Получи се много естествено. Просто се опитахме да се забавляваме и да и се насладим, защото [беше написана] в момент, в който преживяхме много неща”.

След Евровизия много внимание се съсредоточи върху нас“, обяснява David. „Доста време правихме нещо, което ни се струваше страхотно, но хората го критикуваха. Исках да го преведа в текстовете, защото това се случва много – може би правите нещо, което чувствате, че е страхотно, но хората не го разбират и правят лоши преценки и лоши коментари за това. Исках да се подиграя с тази ситуацияПрипевът “I’m on my knees and I can’t wait to drink your rain / I’ll keep your secret if you let me get a taste / Tell me your limit, I will cross the line” е повече за сексуалния живот на хората, но той има същото послание “, добавя той.

Парчето отбелязва пристигането на първия нов оригинален материал на Måneskin след излизането на втория им албум „Teatro d’ira: Vol. I” по-рано тази година. Ето и новото видео, Mammamia

Преди дни групата обяви европейското си турне, което бе напълно разпродадено за два часа. Ако не сте си взели билети, може поне да видите ексклузивни кадри от участието на групата на фестивала Nova Rock Encore в Австрия преди по-малко от месец ТУК.

February 2022
6 – O2 Academy Brixton, London
10 – Forest National, Brussels, Belgium
12 – Rockhal, Luxembourg
15 – Towar Hall, Warsaw, Poland
19 – Stadthalle, Vienna, Austria
21 – Le Zenith, Paris, France
24 – Halle 622, Zurich, Switzerland
26 – Verti Music Hall, Berlin, Germany
28 – Mala Sportovini Hala, Prague, Czech Republic

March 2022
1 – Barba Negra, Budapest, Hungary
3 – AFAS Live, Amsterdam, Netherlands
7 – Stereo Plaza, Kiev, Ukraine
9 – Stadium Love, Moscow, Russia
11 – Tinkoff Arena, St Petersburg, Russia
13 – Saku Suurhall, Tallinn, Estonia
14 – Arena Riga, Riga, Latvia