-0.8 C
София
петък, януари 27, 2023
Home Events Groza – 10 декември 2022 – Live & Loud, София

Groza – 10 декември 2022 – Live & Loud, София

Немската блек метъл банда Groza пристига за концерт в София през декември

Основана като едноличен проект от вокалиста и китарист P.G. през 2016 г. Groza се разраства като пълна банда в следващите две години, завършващи с раждането на техия първи албум –  “Unified In Void” (2018). С последвалото приобщаване към AOP Records беше породена буря, която е способна да погълне всичко и всеки, пресичащ пътя ѝ, безмилостно бушуваща от страст и гняв по време на многобройните ритуали на живо на турнета и фестивали в Европа.

Въпреки че познатият тътен и песнопения на суров гняв и отчаяние продължават, звукът на Groza започва да изследва нови граници във втория им албум. За първи път, чисти, равни, вдъхновени от пост-рока пасажи блестят като измамни лъчи на светлина през тъмното, само за да бъдат погълнати от парещи мелодии, тъга и безнадеждност и изпепелени от яростна буря от бласт бийтове, още в следващия момент.

И когато светът стои неподвижно, парализиран и вцепенен от страх, немският блек метъл колектив Groza нарушава оглушително тишината за да разкрие своя втори албум “The Redemptive End”, опитвайки се да обрисува съвремието ни на опустошителна атмосфера от безнадеждност и безропотно примирение.

Видео:

Гърците INFERNAL STORM и родните HISTORIAN се включват към концерта на GROZA

Идеята за HISTORIAN като самостоятелен проект се ражда по време на блек метъл конкурса на форума на музикантите от metal-archives. През 2013 г. е записано първото EP. През 2017 г. съставът на HISTORIAN е завършен, включващ членове на INSPELL, AXECUTOR, hereAndNow и PRIMITIVE ANGEL GOSPODEN. Първият албум (озаглавен Scroll – I) беше издаден на 13 септември 2018 г. Той беше представен на същия ден на концерта на BATUSHKA, където HISTORIAN бяха поддържаща група. HISTORIAN имат много концерти, като са свирили с групи като GOATWHORE, WELICORUSS, STORM CROW и много други.

Работата по втория дългосвирещ албум е почти приключила – повече от 50 минути блек/дет метъл в духа на DISSECTION, UNANIMATED, NECROPHOBIC, NAGLFAR, DARK FUNERAL.

видео: https://www.youtube.com/watch?v=kvRDgUoUXdA&ab_channel=TrveHistorian

INFERNAL STORM е многообещаваща блек метъл група от Северна Гърция. След официално издаденото EP {On Thorns Ov Hell} и с нов състав, те в момента работят върху своя дебютен албум – {XVII.IV.XX}, който предстои да бъде издаден в края на 2022 г. или началото на 2023 г.

„С човеконенавистни чувства идваме в България, за да разпръснем една истинска елинска адска буря – нашата блек метъл визия.“

видео: https://www.youtube.com/watch?v=wV0Mbi60L8c&ab_channel=MorbidVisions

Виещ от безименната бездна между ада и лудостта идва нихилистичният, но неудържим дух на ISOLERT, с разперени черни криле, които да обгърнат града ви в отчаяние!

Изкован във Волос, Тесалия сред изпепеляващите пламъци на 2015 г. от Nick S и Panagiotis T (също активни заедно в Sørgelig), този омагьосващ проект не черпи от класическия гръцки блек метъл звук, а вместо това навлиза дълбоко в скандинавската нощ с плам, който извиква в съзнанието си такива видни имена като GORGOROTH или DISSECTION, умело смесени с нотка на онази лудост, която може да предизвикат само TRIBULATION.

Първите години на ISOLERT бяха вълна от дяволска дейност. През март 2015 г. първото им демо “Isolated Soul” беше изковано в нищо неподозиращия свят. След това, през 2016 г. Giannis и Apostolos се присъединиха към групата за издаването на първия им албум, озаглавен “No Hope, No Light… Only Death”, спечелвайки им голямо признание. 2017 тласна тяхната производителност до още по-високи нива на интензивност, чиито нечисти плодове бяха EP албум, озаглавен “Isolert”, издаден със сънародниците им и сродни души INSANITY CULT, плюс колаборация с могъщите HUMAN SERPENT за великолепна двадесет минутна композиция – и всичко това само засилваше тяхната прошепната легенда. През 2020 г. Nick, Panagiotis и Apostolos издават най-опустошителната си ода за мрака досега – “World In Ruins”. Ревящи със свирепа апокалиптичност композиции, съкрушителни мелодични сола се преплитат с невероятно висцерално, жизнено вокално изпълнение за да вдъхнат ужас и отчаяние, докато вие, слушателят, можете само да усещате как всичко се срутва около вас… и сега, вече с още един китарист в техните редици – George S. и Herald те работят по нов албум, който ще бъде техният най-добър и най-жесток досега…

За първи път от седем години тези неудържими демони ще излязат извън пределите на родината си за поредица от катастрофални срещи на живо, с немските блек метъли GROZA, свирейки класики от цялото им седемгодишното съществуване до момента. Така че, хванете ги, докато можете… и станете свидетели на опустошението, докато донасят със себе си един „Свят в руини“!

видео: https://www.youtube.com/watch?v=sB1zUMoeq_Q&ab_channel=D%C3%B8dsferdOfficial

Основана като едноличен проект от вокалиста и китарист P.G. през 2016 г. GROZA се разраства като пълна банда в следващите две години, завършващи с раждането на техия първи албум – “Unified In Void” (2018). С последвалото приобщаване към AOP Records беше породена буря, която е способна да погълне всичко и всеки, пресичащ пътя ѝ, безмилостно бушуваща от страст и гняв по време на многобройните ритуали на живо на турнета и фестивали в Европа.

Въпреки че познатият тътен и песнопения на суров гняв и отчаяние продължават, звукът на GROZA започва да изследва нови граници във втория им албум. За първи път, чисти, равни, вдъхновени от пост-рока пасажи блестят като измамни лъчи на светлина през тъмното, само за да бъдат погълнати от парещи мелодии, тъга и безнадеждност и изпепелени от яростна буря от бласт бийтове, още в следващия момент.

И когато светът стои неподвижно, парализиран и вцепенен от страх, немският блек метъл колектив GROZA нарушава оглушително тишината за да разкрие своя втори албум “The Redemptive End”, опитвайки се да обрисува съвремието ни на опустошителна атмосфера от безнадеждност и безропотно примирение.

видео: https://www.youtube.com/watch?v=VBANoOdizUQ&ab_channel=AOPRecords

Концертът ще е на 10-ти декември в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 21:00.

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1647930799

До 25-ти септември включително, ще са на цена от 22 лв. След това, до деня на концерта – по 28 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Очаквайте информация за още групи и следете подробностите на Фейсбук страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/liveandloudbg/events/

The event is finished.

Date

10 дек. 2022
Expired!

Time

21:00 - 23:55

More Info

Билети
Live & Loud

Location

Live & Loud
ул. „Позитано“ 8, Sofia, Bulgaria
Live & Loud

Organizer

Live & Loud
Phone
087 684 2283
Email
info@liveandloud.net
Website
http://liveandloud.net/

Next Event

Weather

Слаби снеговалежи
Слаби снеговалежи
-1 °C
Wind: 4 KPH
Humidity: 100 %
Feels like: -3 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!