3.9 C
Sofia
Monday, November 29, 2021
Home Events Laibach – 17 септември 2022 – Античен театър, Пловдив

Laibach – 17 септември 2022 – Античен театър, Пловдив

17 септември 2022 г. е новата дата на пренасоченото шоу на Laibach с Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив!

Мястото остава Античен Театър Пловдив – без промяна e и концепцията на спектакъла – мащабна продукция с около 100 участника и впечатляващо мултимедийно мапинг шоу!

От сега се пригответе за вълнуващо прекарване, защото предстои да обявим още едни концерт същия уикенд в Пловдив (16-17 септeмври 2022 г.)!

Закупените вече билети важат без презаверка, а всички които желаят да ги върнат, могат да го направят до 1 януари 2022 г. по посочените от Eventim начини.

===

Предстои най-важното шоу на Laibach в България! Словенска музикална и интерактивна група ще представи концептуален спектакъл 18 септември 2021 г. (събота) в Античен Театър, Пловдив, от 20:00 ч.!

Заедно с тях в този щурм към публиката ще се включат и Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив, с диригент Константин Добройков.

Концертът на Laibach в Пловдив ще е единствен и неповторим, той няма да е част от програма на турне, той ще е нещо специално създадено и представено само веднъж. Laibach е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширува заедно с групата и големият въпрос е – как тези арт концептуалисти ще вплетат в спектакъла си атмосферата на Античния театър!

Миналото на Laibach крие не едно специално и незабравимо тяхно изпълнение – през август 2015 г. те стават една от първите групи от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея, събитието и цялото посещение е документирано във филма Liberation Day. Тези, които следят групата от десетилетия вече имат само един въпрос – какво Laibach подготвят за Пловдив? Несъмнено те ще използват всички дадености на сцената в Стария Град за да направят поредната си историческа сценична поява! Засега знаем само от един от десетките важни детайли за този спектакъл – Laibach ще адаптират и преобразят Античният театър чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра!

Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на артист от световна арт класа, със стил, който съдържа мултидисциплинарни практики – от популярната до високата култура, обхващаш мощни препратки към историята на изкуството – от класическо и авангардно до социалистически реализъм и поп арта!

Laibach са култ, който изгради в цяла Европа стил от последователи. Те се самопровъзгласиха за „инженери на човешката душа“. Техният милитаристичен стил, пропагандистки манифести и тоталитаристки изказвания пораждат многобройни дебати за тяхното действително художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера Laibach, чиито членове живеят в Любляна, са издали почти 40 албума, като по-голямата част от тях са издадени от британския инди лейбъл Mute Records (Depeche Mode, Yazoo, Nick Cave, Goldfrap, Moby, Kraftwerk, New Order и др.)

Билетите за този уникален спектакъл са с цени 60 лв, 70 лв, 80 лв.

Събитието се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор Blue Hills Evens.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

17 Sep 2022

Time

19:00 - 22:00

More Info

Билети

Location

Античен Театър Пловдив
Category
Blue Hills Events

Organizer

Blue Hills Events
Phone
+359 98 824 8921
Website
https://www.facebook.com/bluehillsevents/
Билети
QR Code
error: Alert: Content is protected !!