12.6 C
Sofia
Monday, May 10, 2021
Home Events Rolo Tomassi – 19 юли 2019 – Mixtape 5, София

Rolo Tomassi – 19 юли 2019 – Mixtape 5, София

Пост Култура и абсурд представят:

Rolo Tomassi (UK)

Cryptodira (USA)

НА ЖИВО В “Mixtape 5”

——————————————————
Първи 50 билета на ниска цена от 15 лв.
Останалите на предварителна продажба са 20 лв.
На самата дата и място – 25 лв.

Направете ни услуга и си вземете предварително билети, за да можем да ви занимаваме само с музика.
——————————————————

Time will die and love will bury it.

Това е заглавието на последния албум на британското чудо Rolo Tomassi, които човек спокойно може да нарече една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще.

Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.

Съвместната дейност на двамата започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името Rolo Tomassi – което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че Rolo Tomassi е еманация на страх.

От там те вървят редом до Architects, Dillinger Escape Plan, Jane’s Addiction, Diplo (по дяволите), Oathbreaker и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.

Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат Rolo Tomassi полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от Converge, John Coltrane и Brian Eno.

Rolo Tomassi за нас от Пост Култура са еталон за музика, която се изпълнява на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. Те са абсолютен пример за изключително добре направена съвременна музика.

Съпорт група на събитието ще бъдат американците от Cryptodira, които са и официален съпорт на турнето на Rolo Tomassi.

Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели все още с тяхната музика.

19.07.2019

Врати: 20:00
Начало: 21:00

Билети можете да намерите в мрежата на bilet.bg/ на линка в секция билети, както и на този линк – https://bit.ly/2Upb89G

—————————————————————————————-
18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

The event is finished.

Date

19 Jul 2019
Expired!

Time

20:00 - 23:00

Cost

лв15-25

More Info

Read More
Mixtape 5

Location

Mixtape 5
Mixtape 5, bulevard
Category

Organizer

Пост Култура
Phone
+359 89 671 0280
Email
nikolov@postkultura.com
Website
http://postkultura.com
REGISTER

Next Event

Weather

Sunny
Sunny
16 °C
Wind: 13 KPH
Humidity: 48 %
Feels like: 16 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!