20.8 C
Sofia
Friday, August 12, 2022
Home Events Sofia Drum Fest – 21 юни 2020 – Terminal 1, София

Sofia Drum Fest – 21 юни 2020 – Terminal 1, София

21.6 – Club Terminal 1, Sofia
15:00 – doors open
16:00 – start

Билетите са ограничена бройка(150) поради епидемиологичната обстановка в страната и можете да ги намерите в системата на EpayGO и на всяка каса на EasyPay на цена от 30 лв, а в деня на фестивала и на място ще са по 40 лв.
Заради ограничения капацитет, целия фестивал ще бъде предаван на живо в интернет, което също ще става с билети, но на половин цена – 15 лв, а в деня на фестивала ще бъдат по 20 лв. Така, където и да сте можете да гледате фестивала, единствения недостатък е, че онлайн зрителите няма да имат възможност да задават въпроси. Билетите за Live Stream излъчването ще се продават по същия начин като нормалните, в системата на EpayGO и на всички каси на EasyPay в страната. Важно е да се подчертае, че Live Stream билета не осигурява физически достъп до фестивала, а само онлайн.
Ето и програмата на фестивала:
– Фестивала ще се открие с тазгодишния фестивален химн “Нечовек, а барабанист” в изпълнение на Васко Кръпката, Николай Бакалов и Боян “Бонзи” Георгиев ще демонстрират и поговорят за свиренето на блус с акцент върху най-пипкавата част – свиренето на “shuffle”, като ще се опитат да засегнат възможно най-много разновидности.
– Боян “Бонзи” Георгиев ще остане на сцената, за неговото лично изпълнение, което ще е посветено на отишлия си наскоро негов любим барабанист – Neil Peart.
– Деян Драгиев “Даката” ще направи една чистокръвна барабанна клиника, като ще засегне теми като “как да изградим добър груув”, “какво е важно, когато свирим с банда” и “как да трансформираме техническите упражнения и похвати в музикални фрази”
– АНТРАКТ 30 минути
– Петър Цанков ще се включи във фестивала с една своеобразна лекция, интервю, разговор, като ще бъдат засегнати теми като “какво е да твориш и да се развиваш в тоталитарно общество”, “какво е вдъхновявало “Бъндараците” и “Щурците” в началните им години”, “какво го е инспирирало да напише барабанната му школа”, която е първата в България за сет барабани и т.н.
– Стоян Янкулов “Стунджи” една от редките си клиники, в която ще ни изсвири няколко от любимите си мелодии и ще поговори на теми като “Магията на неравноделните размери”, “връзката между фолклора и джаза”, “как успява да бъде такъв “музикален хамелеон”, свирейки стилове от диско до би боп” и т.н.
Ето и повече информация за артистите:
– Николай Бакалов е един от най-активните блус барабанисти в момента, като свири в групите Подуене
Блус Бенд, Камен Кацата Бенд, Boko Blues Band, Bluestream,
Tintirimintiri Blues Trio, Marcello Tempesta Blues Band. Освен в блус проекти е свирил и с музиканти като проф. Милчо Левиев, Вики Алмазиду, Claudio Kron do Brazil, Мерудия и др. Николай получава средното си образование в САЩ, където има възможността да присъства на клиники на изявени барабанисти като Steve Gadd, Mike Mangini, Zoro и др.
След завръщането си в България, учи в Нов Български Университет в класа на Цветан Георгиев.
https://www.youtube.com/watch?v=AH9uzAOpsus
– Боян “Бонзи” Георгиев е познат на публиката ни като барабанистът на Odd Crew, с които има издадени над 14 издания, в това число и няколко албума като “Каскадьори”, а и като гост-музиканти на Васко Кръпката. Бонзи по начало е самоук барабанист, започнал да свири още на 8-годишна възраст, но на 18 започва да работи с проф. Христо Йоцов и в последствие завършва Музикалната академия в неговия клас. Освен като артист, Бонзи работи и като преподавател, като от няколко години има собствена школа за барабани.
https://www.youtube.com/user/bobybonzo89
– Деян Драгиев “Даката” по принцип няма нужда от представяне, защото е един от най-активните барабанисти в последните над 20 години, като е свирил с групите Тъмно, Babyface Clan, Panican Whyasker, Ревю, Daily Noise Club, Wickeda, Phuture Shock, Saint Electrics, Нова Генерация, свирил с артистите Филип Александров – Фичо, Белослава, Рут Колева, Дани Ганчев (Тангра) и т.н. Записал е десетки албуми и е свирил на стотици различни сцени в страната и чужбина.
https://www.youtube.com/channel/UCH9w7990O1gndMJnRY4RIoQ
– Васко “Кръпката”, за който малко хора знаят, че е започнал като барабанист на групите “Паралел 42” и “Старт” е създателят на първата българска блус група – “Подуене Блус Бенд”. Васко е автор на редица песни станали култови през тъмните години на прехода: “Комунизма си отива”, “Кучето на крайния квартал”, “Нека бъде светлина”, “Ден след ден” и т.н. От затвора в Бухово до джаз галерията в Бон, Германия, 19 музикални издания по-късно са белязали духовното и музикално развитие на редица младежи от 90-те. Васко си остава най-големия ентусиаст на блуса и рок’н’рола, като освен като музикант влиза в обувките на радио и тв водещ с предаването “Карай да върви, това е блус”, което еволюира през радиата Mila Gold, Star FM до ефира на телевизия СКАТ. Освен това е и организатор на фестивалите “Цвете за Гошо”, “Благоевград Blues&Jazz”, “Sofia Blues Jambouree” и др.
Васко “Кръпката” е удостоен със званието “почетен гражданин” на гр. София от 2019 г.
https://www.youtube.com/vaskothepatchmusic
– Петър Цанков е една своеобразна българска Рок легенда. Роден е през 1943 г. в София. Той е един от основателите на първата рок група в България “Бъндараците”. През 1967 г. Петър Цанков и Кирил Маричков се отделят и заедно с Веселин Кисьов и Петър Гюзелев основават “Щурците”. През 1970 г. комунистическото правителство забранява бандата. Когато през 1974 г. “Щурците” се събират отново, Петър вече работи в Биг бенда на БНР и като преподавател по ударни инструменти в консерваторията. Издава неостаряваща методика, която се явява като първия български учебник за сет барабани.
Цанков започва да композира още докато е студент в консерваторията под влиянието на великия Панчо Владигеров. През 1970 г. завършва в класа на проф. Добри Палиев. През 1988 г. е председател на секция “Куклено изкуство” към съюза на артистите, барабанист в БНР и Биг-бенда на Вили Казасян и ФСБ. От 1969 г. досега Цанков е автор на музиката към над 210 постановки в България и чужбина. През 2009 г. е отличен с “Икар” за цялостен принос към кукления театър и за музиката към спектакъла “Малката русалка” и до днес композира театрална и филмова музика. Има три деца – Камен, Асен и Рада. Той и сестра му Емилия са правнуци на обявения за “кръволок” Александър Цанков, заради което им е иззето жилището и са били изселени от София.
– Стоян Янкулов “Стунджи” е един от най-изявените ни барабанисти в последните над 30 години. Стунджи е роден през 1966 г. в град Елин Пелин, Софийска област. На 8-годишна възраст започва уроци по пиано. По същото време проявява интерес и към ударните инструменти. В София завършва музикалното училище „Любомир Пипков“, а след това и Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ със специалност Ударни инструменти. Приет е в Биг бенда на БНР. Янкулов свири с рок и джаз групи, с фолклорни ансамбли, джаз-рок и фюжън групи, а през 2007 г. в дует с Елица Тодорова се класират на престижното 5-то място във финала на международния конкурс „Евровизия“ във Финландия с песента „Вода“.
Ето и някои от артистите, с които е свирил:
Боби Макферин, Хуан Гарсия-Херерос, Роберто Куинтеро, Окай Темиз, Корнел Хорват, Карло Рицо, Арабел Караян, Енвер Измаилов, както и с Теодосий Спасов, Иво Папазов, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Йълдъз Ибрахимова, Анатоли Вапиров, Петър Ралчев.
Член е на рок бандата „Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени“, „Група Те“, Биг бенд на
Ангел Заберски, джаз формацията „Зона Це“ и т.н.
Янкулов е лауреат на Кристална лира- 2004 в категория “Джаз” от Съюза на българските музикални
и танцови дейци, Радио “Класик ФМ” и Национален център за музика и танц Министерство на
културата. Награден е с Грамота от Посолството на Република България в Австрия за големия му
принос в популяризирането на българската джаз музика и ярко участие в Панорамата на първата
българска музикална джаз седмица извън пределите на България. Българската Национална
Асоциация “Феномени”- колективен член на Международната Академия по Информатизация при
ООН награждава Стоян Янкулов със златна статуетка за изключителен принос в областта на
изкуството и представянето на българската култура по света.
https://www.youtube.com/yankoulov
—————————————————
“Sofia Drum Fest” е най-голямото барабанно събитие, организирано в България. Фестивалът е целодневен и ще включва няколко от т.нар. барабанни клиники.
Ако не знаете какво барабанистите изразяват с думата
клиника, нейни синоними са: работилница, уъркшоп, мастър клас, семинар. Иначе казано ще се свири и ще се говори за барабани цял ден. Фестивалът ще се проведе за втора година и отново ще събера на една сцена едни от най-добрите български барабанисти.
*ALL AGES!
**Деца под 14-годишна възраст трябва да бъдат с придружител (родител, настойник или над 21-годишно лице попълнило декларация за придружител)
***Деца до 13-годишна възраст ще влизат БЕЗПЛАТНО!
****Фестивалът е организиран от Фондация “Музикантска съдба”, в лицето на Боян “Бонзи” Георгиев.
English description:
“Sofia Drum Fest” is the biggest drum eventl in Bulgaria. It’s a whole day festival that mainly consist of drum clinics. If you don’t know what drummers call “clinic”, synonyms are “workshop” or a “masterclass”. In other words we’re going to play and talk about drums the whole day. The festival will gather some of the best Bulgarian drummers.
***Kids under 13 years of age does NOT need a ticket!
****The festival is organised by “Musician’s Destiny” Foundation & Boyan Bonzy Georgiev

The event is finished.

Date

21 Jun 2020
Expired!

Time

15:00 - 22:00
Club Terminal 1

Location

Club Terminal 1
Club Terminal 1, ulitsa "Angel Kanchev", Sofia, Bulgaria

Терминал 1 е нов съвместен проект на клубовете „Строежа“ и „4 Стаи“. Клубът разполага с два етажа и общ капацитет от 700 души. Мястото е подходящо за живи изпълнения с мобилна сцена, простираща се на широчина от 6 до 8 метра, дълбочина от 5 метра и пространство от 8 метра над нея. Терминал 1 има уникален интериорен стил, вдъхновен от идентичностите на двата клуба, от които дава своето идеологическо начало. Алтернативното музикално съдържание е основа на културната нагласа на новото място.

Category

Next Event

Weather

Partly cloudy
Partly cloudy
18 °C
Wind: 7 KPH
Humidity: 77 %
Feels like: 18 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!

Този сайт използва cookies ("бисквитки"), необходими за правилното му функциониране Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close