4.8 C
Sofia
Saturday, November 27, 2021
Home Events Фондацията, “75 години Кирил Маричков” – 30 октомври 2019 – Зала 1, НДК, София (SOLD OUT!)

Фондацията, “75 години Кирил Маричков” – 30 октомври 2019 – Зала 1, НДК, София (SOLD OUT!)

Зала 1 на НДК, отново разпродадена, 20 дни преди концерта ни, по повод рожденият ден на Кирил Маричков! 🙂 Благодарим от сърце на всички! 🙂 Скоро ще обявим дата за нов концерт в София, за тези, които не успяха да се сдобият с билети! Още веднъж: БЛАГОДАРЯ!!! 

===

На 30 октомври почитателите на българския рок ще си подарят един истински незабравим концерт, с който Национален дворец на културата и „Фондацията“  ще отбележат  75-годишнината на легендата на българския рок – Кирил Маричков.

Датата не е избрана случайно, тя е и рождена за фронтмена на групата.

НДК като една от най-значимите културни институции в България организира този концерт в знак на огромна почит към таланта на големия български рок-музикант, формирал вкусовете и ценностите на няколко поколения българи.

Кирил Маричков е знакова фигура, основополагаща рок културата у нас, зародила се през 60-те години на миналия век. Звездата му изгрява с появата на група „Щурците“ през 1967 година, за да извърви целия път до настоящето с изграждането на собствено звучене, основано на авторски композиции, отличаващи се със стилово разнообразие. Безспорните рок хитове създадени от Маричков – „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и много други са еталони в съвременната българска рок музика и вдъхновение за младите поколения български музиканти.

От създаването си през 2013 г. супергрупата Фондацията – The Fondation направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Австралия и Нова Зеландия, в Япония и направи околосветско турне. Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са  започнала знаменитите им кариери.

Фондацията – The Fondation са:

Кирил Маричков – Щурците

Иван Лечев // Ivan Lechev – FSB

Дони // Doni Vekilov // Дони (Добрин Векилов)

Славчо Николов // Slavcho Nikolov – Б.Т.Р.

Венко Поромански // Venko Poromanski – ТЕ

thefondationradio.com // Facebook // Instagram // YouTube

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

The event is finished.

Date

30 Oct 2019
Expired!

Time

20:00 - 22:00

More Info

Read More

Labels

Sold out

Location

Национален дворец на културата
Category

Organizer

Национален дворец на културата - НДК
Read More
QR Code
error: Alert: Content is protected !!