Mick Jagger се възстановява успешно след сърдечната операция и вече прави кратки разходки в парка!

Фронтменът на Rolling Stones качи снимка на страниците си в Instagram и Twtiier. Миналия петък Jagger благодари на феновете си за подкрепата и на медицинския екип, свършил “превъзходна работа”. Негови представители потвърдиха, че се очаква да се възстанови напълно.

Mick Jagger е роден в семейството на учителя Бейсил Джагър и фризьорката Ева Енсли Мери. Детството му започва с отлични оценки и непрекъснато пеене. Като малък участва в църковния хор, а по-късно напуска Лондонското училище по икономика, за да се отдаде на групата си.

Групата The Rolling Stones е основана през 60-те, като в първоначалния състав участват Jagger, Keith Richards и Brian Jones. Пътят на Stones започва трудно, но след няколко години групата вече е добре приета в Обединеното кралство.

В личния си живот обаче членовете на групата се забъркват в куп неприятности. През 1967 г. Jagger и Richards са арестувани и осъдени за употреба на наркотици. Две години по-късно Jones е толкова зависим, че не може даизпълнява задълженията си. Той напуска групата, а скоро след това е намерен удавен в басейна в дома си.

През 1971 г. The Rolling Stones издават един от най-успешните си албуми – “Sticky Fingers”. Групата се радва на дълги години успех, докато през 80-те Jagger и Richards започват да се карат около стила на музиката, която искат да издават. Скоро след това вокалистът започва соловата си кариера – издава няколко албума и си сътрудничи с имена като Michael Jackson, Tine Turner и David Bowie.

Когато The Rolling Stones са включени в Залата на славата на рокендрола през 1989 г., Jagger и Richards се събират и създават албума “Steel Wheels”. Той постига добър успех. Двамата музиканти продължават да се събрат и разделят оттогава, въпреки че повечето им проекти са самостоятелни.

Jagger оставя и своята малка следа в киното. Той участва във филми като “Нед Кели” и “Пърформанс”, а през 2001 продуцира и първия си филм – “Енигма” с участието на Кейт Уинслет. Освен с наркотиците, бурният живот на Jagger е известен и с многобройни интимни връзки. Той има осем деца от общо пет жени, макар да се говори, че е имал отношения с много други. От 2014 той е и прадядо.