Мултиплатинената банда Shinedown издаде през юли бурно приветствания нов студиен албум „Planet Zero“ чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

На 1-ви юли групата  отпразнува издаването на албума с фенове по целия свят, по време на безплатен глобален лайвстрийм във Veeps на шоуто в деня на издаването на албума и подписването в магазина, излъчвано на живо от Daddy Kool Records в Сейнт Питърсбърг, Флорида.

Воден от песни като настоящия сингъл “Daylight” и заглавната песен “Planet Zero”, изпепеляващият социален коментар на албума се изправя смело срещу последствията от всеобхватното разделение в нашето общество, като същевременно предлага възстановителен път напред чрез съпричастност и открит разговор.

Групата бе предвидила да издадат новия си албум “Planet Zero” на 22 април, но заради производствени проблеми, тази дата се промени на 1 юли. Днес може да слушате целия албум по-долу.

Взехме трудното решение да преместим датата на издаване на албума от 22 април на 1 юли поради забавяне на производството на винил. Искаме да гарантираме, че нашите фенове имат пълен достъп до Planet Zero чрез всяка възможна медия в деня, когато излиза, за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване при издаване на албум!

Междувременно имаме толкова много невероятни неща, които да споделим с вас, докато излезе новият албум, така че не забравяйте да сте в течение с най-новите новини от Planet Zero чрез нашите мрежи и бюлетин. Много любов и уважение!!!

Brent Smith обясни за новите песни на Shinedown: „Ако се изключим един друг и си позволим да бъдем разделени от информацията, която консумираме и начина, по който говорим помежду си, губим човечността си. Когато погледнете извън телефона си, ще видите, че има толкова много хора, които правят добри неща и се опитват да се грижат един за друг. Но започваме да виждаме как части от обществото се изплъзват в неизвестност. Planet Zero е написана за всички нас – че ние всички сме тук, на тази планета, така че е време всъщност да продължим напред заедно с емпатия, постоянство и сила. Иначе казано… добре дошли в Planet Zero

В песни като „No Sleep Tonight, „The Saints of Violence and Innuendo“ и „Sure Is Fun“, “Shinedown” се изправят срещу обществените сили, които ни държат разделени, включително кенсъл култура, токсичността между онези, които имат различни идеологии, необходимостта за честност в нашия публичен дискурс и разяждащите ефекти на социалните медии върху способността ни да водим здравословен диалог един с друг. Крайното послание на „Planet Zero“ за постоянство, триумф и свързаност между хората блести в песни като „A Symptom of Being Human“, „Hope“ и извисяващият се и трогателен химн “Daylight.”. Сингълът ни напомня, че никога не сме сами и разсъждава върху важността на емпатията и взаимоотношенията в живота ни, които ни помагат да преживеем следващия ден.

„Planet Zero“ е най-новото допълнение към чупещия рекорди каталог на „Shinedown“, който спечели на групата признание за техните актуални и уместни послания, които стоят в основата на оглавяващите класациите хитове, резониращи не само с тяхната глобална публика и рок общността, но и с публиката и културата ни като цяло. С повече от 6,5 милиарда глобални стриймвания – рекорд на „Billboard“ за най-масовите рок хитове №1 досега, платинени или златни сертификати за всичките им албуми, 10 милиона продадени албума и големи медийни похвали, „Shinedown“ затвърди статута си като една от най-големите, жизненоважни и далновидни сили в музиката.

Shinedown продължават своето световно турне „Planet Zero“, започвайки лятно турне в САЩ/Канада, преди есенното им турне в САЩ да започне на 3-ти септември, което ще бъде последвано от хедлайн турне в Обединеното кралство/Европа по-късно тази година. За билети и всички подробности за шоуто, моля, посетете www.shinedown.com.

Гледайте новото “Daylight” тук:

Shinedown – Planet Zero:

1. 2184
2. No Sleep Tonight
3. Planet Zero
4. Welcome
5. Dysfunctional You
6. Dead Don’t Die
7. Standardized Experiences
8. America Burning
9. Do Not Panic
10. A Symptom Of Being Human
11. Hope
12. A More Utopian Future
13. Clueless And Dramatic
14. Sure Is Fun
15. Daylight
16. This Is A Warning
17. The Saints Of Violence And Innuendo
18. Army Of The Underappreciated
19. Delete
20. What You Wanted