1 професионална машина за обработка на метал. Jimmy Clark, дръм техника на Ларс, я използва за полиране на чинелите. И ако сте виждали Ларс да свири на живо, знаете, че е нужно много полиране…

75 камиона. Точно така, използват се общо седемдесет и пет камиона, за да се пренася всичко за турнето. За щастие, те никога не са всички заедно на едно място, заради трите сценични системи. Но и така не са малко – 15 машини превозват сцената, други 30 пренасят осветлението, озвучителната система, инструментите, загражденията и др.

6 огнехвъргачки. Известни на екипа като „големите пушки“, те изстрелват пламъци на 20 метра във въздуха от връха на скелето. Прибавете към това пламъите по ширината на сцената и батарея от пиро-пускови площадки зад нея и имате доста огнева мощ. 

5 Екрана. Без значение къде се намирате на стадиона, ще можете да видите какво се случва на сцената. Това е така, защото фонът се състои от 5 огромни LED екрана. Всеки един е висок 52ft (16 м) и 35ft (11 м) широк – по-висок от 3 двуетажни автобуса, подредени един върху друг. Всичко това прави по 1,820 sq ft (169 кв.м.) площ за екран или общо 9,100 sq ft (845 кв.м) видео стена. Придържайки се към аналогията с автобуса, ако сте подредили 18 двуетажни автобуса на задната част на сцената, те не биха били толкова големи, колкото екраните. И биха били безполезни при показването на метъл концерт.

700 прожектора. Оказва, че никой не знае точния брой прожектори. Но предположението на мениджъра е, че има някъде около 700. Това е една от причините,  те да се нуждаят от…

6 генератора. Дори национални стадиони с 80 000 места нямат достатъчно мощност, за да захранват шоуто на Metallica, така че за шоуто са предвидени цели 6 генератора. Те осигуряват общо 2400kw – достатъчно, за да захранват 185 къщи за един ден. Освен осигуряването на чиста мощност, другата причина те да разчитат на собствени генератори е да направят всичко лесно за настройка. Както Lug обяснява, “Всичко е свързано с последователността. То е толкова важно, затова използваме едни и същи видеоекрани, една и съща мощност, същата звукова система.” Техници за генераторната система са навсякъде с турнето, за да се уверят, че няма да има изненади с електрозахранването.

2 комплекта барабани. Освен комплекта, разположен на обичайната позиция в задната част на сцената, има и “скрит” комплект под рампите на Snake Pit в предната част на сцената. По средата на концерта, този комплект се издига , така че цялата група може да свири на 15 метра навътре в публиката. Изискване на групата е рампата на Snake Pit да бъде колкото се може по-ниска, така че да могат да бъдат точно сред тълпата и да достигат до феновете си.