2 Надуваеми букви М & А. Отляво на сцената, огромно M. Отдясно, страховито А. Буквите, с които започва и завършва логото на бандата са над 15 метра високи и над 9 метра широки и приличат на изрязани от твърд бял камък, но всъщност са надуваеми.

5 Уа-уа педали. Кърк има 5 от педалите Dunlop KH95 Cry Baby на сцената. Те са така поставени, че китарният техник Justin Crew може да ги управлява от зад кулисите. 

0 процента. Това е вероятността да чуете същия сетлист в същия град. Групата пази точна статистика за това, какви песни са свирили на всяко място – всъщност има човек, чиято задача е да събере и пази тази информация. За Metallica е много важно феновете да чуят любимите си мелодии, но и да получат няколко изненади. Шоуто, което видяхме на Stade De France на 12 май 2019 г., според специалната страница на уебсайта на Metallica, беше 24-ти концерт в Париж и включваше първото изпълнение на “Spit Out The Bone” в града, както и за първи път от 16 години са изпълнили „Ride The Lightning“ във френската столица.

1 музей. Когато имате толкова дълга история, колкото Metallica (цели 38 години), ще съберете доста сувенири. На турнето WorldWired те решават да покажат доста неща в изложбата “Memory Remains” – дрехи, ръкописни текстове, оригинални скици на обложки и реални инструменти, които феновете могат да гледат и дори да свирят (ще ви трябва “All Nightmare Long” билет, за да получите достъп). И когато казваме „доста сувенири“, имаме предвид, че изложбата се пренася от град на град в един цял камион.

0 кейса за китарни ефекти на сцената. Освен уа-уа педалите на Кърк, на сцената няма педални дъски. Така James и Kirk не трябва да бъдат обвързани с една позиция и са свободни да се движат из сцената, включително навън по рампите на Snake Pit. Техните педални дъски са  разположени точно зад централните екрани. Техниците на James и Kirk (съответно Chad Zaemisch и Justin Crew ) ги управляват на живо парално с музикантите.

20 камери. Когато имаш екрани по-големи от сграда, трябва да прожектираш добри кадри върху тях. Ето защо Metallica имат 2 камери-паяци, плъзгащи се над сцената и тълпата, на стоманени кабели, дълги стотици метри, 12 робо-камери на сцената, управлявани дистанционно и 6 конвенционални камери за проследяване на Het, Kirk, Rob и Lars. 

Ако ви се гледа шоуто на групата, ще трябва да отскочите в съседна Румъния, концертът в Букурещ е на 14 август. Въпреки, че е разпродаден, може да намерите билети в местния OLX 😉