1000Mods не е “още една гръцка стоунър банда“. 1000Mods са режещи рифове, съпроводени от психеделията на хеви дезърт естетиката с тежки компактни барабани и вокали, които отлично си преправят път през непроходима фъз мъгла в зала, лепкава от пот, бира и рокендрол. 1000Mods е групата, успяла да покори големи европейски фестивали като Desertfest, Up in Smoke, Rockwave Festival, Keep it Low Festival (Германия), Lake on Fire и т.н., сцените на Западна Европа с разпродадени концерти и вниманието на музикалните критици по цял свят.

1000Mods се завръщат в София, за да ни представят новия си албум “Repeated Exposure to…”, забил дълбоко корени в седемдесетте и началото на деветдесетте години на миналия век, за да изразят дълбокото си почитание към групите, от които започна всичко – Black Sabbath и Kyuss.

Групата, която ще подгрява 1000mods съвсем скоро ще издаде дебютния си албум. Момчетата от The Flying Detachment са добре познати на българската публика с южняшките си вокали, подкрепяни от шумен, динамичен, но едновременно с това и мелодичен звук на китарите, наситени тежки рифове, топли психеделични мелодии, украсени с експлозивни барабани. На 14 декември 2016, когато свириха заедно с Lidum Merrko, ни впечатлиха и ни подготвиха за това, което очакваме да чуем от дългоочаквания албум, записите за който почти са завършени.

Концертът ще се проведе на 23 март, четвъртък 2017 г. Вратите отварят в 20:00 ч.!