Мулти-инструменталистът Al Di Meola издаде своя нов албум “Opus” чрез earMUSIC. Той е пионер в смесването на уърлд музика, рок и джаз.

Al Di Meola

Неговото търсене за сложна ритмика, съчетано с лирични мелодии и изискана хармония, е сърцето на неговта музиката. Може би това е ключът към невероятна кариера, която се простира в четири десетилетия.

“С Opus исках да утвърдя своите способности на композитор, исках да определям себе си като композитор/китарист, а не толкова като китарист/композитор. В същото време, този запис маркира нова ера в живота ми. За пръв път съм щастлив, докато пиша музика. Имам чудесна връзка, семейството ми ме вдъхновява всеки ден. Вярвам, че това личи в музиката ми”.

Носителят на Grammy е постигнал своята славата не само със солови проекти, но и в колаборация с изключителни музиканти като Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, John McLaughlin, Jean-Luc Ponty, Stanley Clarke, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock, и много други. Той е носител на най-много награди от списание Guitar Player в различни категории.

С биография, богата на вълнуващи музикални събития и невероятни творби, Al Di Meola все още се опитва да тласне музиката си към нови граници, но с далеч по-спокоен поглед към нещата. През последните няколко години той буквално започва буквално да преоткрива себе си в личния си живот и в музиката си.

Al Di Meola ще представи своя нов албум със серия от концерти у нас:

8 май – Зала „България”, София , купи билети тук.

9 май – Фестивален и Конгресен Център, Варна, купи билети тук.

10 май – Държавна Опера, Бургас, купи билети тук.

12 май – Доходно Здание, Русе, купи билети тук.

Opus Track list:

1. Milonga Noctiva: Wandering in the Dark (feat. Kemuel Roig)
2. Broken Heart
3. Ava’s Dream Sequence Lullaby
4. Cerreto Sannita (feat. Kemuel Roig)
5. Notorious
6. Frozen In Time
7. Escapado
8. Pomp
9. Left unsaid
10. Insieme
11. Rebels (feat. Kemuel Roig)