Alphaville, най-голямата немска синт-поп група, създала легендарните химни от 80-те “Big In Japan“, “Sounds Like A Melody” и “Forever Young“, се осмелява да навлезе в симфоничната музика.

Групата катапултира най-големите хитове от 40-годишната история на групата от звука на синтезатора и дръм машината в света на симфоничния оркестър. “Eternally Yours” е повече от обикновен превод на песните в звуковия спектър на голям оркестър. По-скоро това е симбиоза между уникалните вокални способности на Marian Gold, оригиналния звук на Alphaville и величествено мощната многостранна природа на големия немски филмов оркестър Babelsberg.

Всички 23 песни в албума станаха по-ясни в основата си, те са изложени, отприщени, освободени. Истинската им същност излезе на преден план.“ Фронтменът на групата Marian Gold и двамата му аранжори, Max Knoth и Christian Lohr, успяват в този албум да осигурят подходящ звуков фон за музикалното съдържание на песните. Песните не звучат необичайно надуто, нито помпозно – напротив: като слушател, вие сте изумени от естествените, топли, дори познати звуци и се чудите защо преди не е имало повече симфонични аранжименти на песни на Alphaville. Marian Gold стига дотам, че казва: „Така че „Eternally Yours“ всъщност ми звучи така, сякаш е първия албум на Alphaville – само че не беше издаден преди четиридесет години. Тогава нямахме оркестър под ръка, само синтезатори и ритъм машини.”

Eternally Yours“ е за постоянството и преходността. Текстовете на песните от четири десетилетия са написани предимно от Marian Gold. Централна тема за Alphaville и Marian Gold винаги са сънищата: „Обикаляме доста, свирили сме почти навсякъде, в и извън главите си. Всичко това допринася за нашата музика, за идеята за това, което Alphaville може да бъде. Това е като безкраен сън. Тези, които слушат нашата музика, чуват фрагменти от този сън.” Изцяло новата и едноименна песен се чете като прощално писмо. Всъщност, с изключение на рефрена, всички редове са взети от сонети на Шекспир. „Не съм написал нито един ред за песента сам, всички думи и всички мисли са от Шекспир. Просто ги сглобих интертекстуално и ги коригирах минимално, за да ги направя по-изпълними за мен“.

Eternally Yours“ излиза на 23 септември чрез New Masters. Предварителни поръчки – тук.

AlphavilleEternally Yours

LP1

 1. Dream Machine
 2. Summer in Berlin
 3. Big in Japan
 4. Dance with Me
 5. Summer Rain
 6. Apollo
 7. Elegy
 8. Lassie Come Home

LP2:

 1. MoonGirl
 2. Welcome to the Sun
 3. A Victory of Love
 4. Sounds like a Melody
 5. Around the Universe
 6. Eternally Yours
 7. Diamonds Are Forever
 8. Flame
 9. Forever Young

LP3:

 1. Big in Japan (BassRoque Version)
 2. Sounds like a Melody (Chamber Version)
 3. Forever Young (Petite Version)
 4. Big in Japan (Single Edit)
 5. Sounds like a Melody (Single Edit)
 6. Forever Young (Single Edit)
 7. Pandora’s Lullaby (Lunapark Version MCMXCI)
 8. Elegy (Springtime Version MCMXC)
 9. Dream Machine (Dreamscape Version MCMXCIX)

CD1:

 1. Dream Machine
 2. Summer in Berlin
 3. Big in Japan
 4. Dance with Me
 5. Summer Rain
 6. Apollo
 7. Elegy
 8. Lassie Come Home
 9. MoonGirl
 10. Welcome to the Sun

CD2:

 1. A Victory of Love
 2. Sounds like a Melody
 3. Around the Universe
 4. Eternally Yours
 5. Diamonds Are Forever
 6. Flame
 7. Forever Young
 8. Big in Japan (BassRoque Version)
 9. Sounds like a Melody (Chamber Version)
 10. Forever Young („Petite“)
 11. Big in Japan (Single Edit)
 12. Sounds like a Melody (Single Edit)
 13. Forever Young (Single Edit)

Въпреки незабавния успех на “Big In Japan“, “Sounds Like A Melody” и “Forever Young“, Alphaville избягваха изпълнения на живо и концерти в началото на кариерата си. „Никой от нас не можеше наистина да свири на инструмент. Всъщност не се чувствахме като „изпълнители“. Смятахме се повече за студийни плъхове. Усещахме студиото като безопасна среда. Така че, за голямо раздразнение на нашия мениджър, ние не не свирехме много често. Започнахме да свирим на живо през 1993 г., когато се справяхме по-добре с нашите инструменти и започнахме турнета. Оттогава никога не сме спирали“. И така „Eternally Yours“ 2023 може да се изживее и на живо на сцената на големите немски концертни зали и филхармонии:

13.04.23 Essen Philharmonie
14.04.23 Düsseldorf Tonhalle
15.04.23 Kassel Kongress Palais
05.05.23 Frankfurt Alte Oper
19.05.23 Bremen Die Glocke
20.05.23 Hannover Theater am Aegi
27.05.23 Freiburg Konzerthaus
28.05.23 Stuttgart Liederhalle
07.06.23 Leipzig Gewandhaus
11.06.23 Hamburg Laeiszhalle
12.06.23 Berlin Philharmonie
13.06.23 Dresden Kulturpalast
16.06.23 München Isarphilharmonie
17.06.23 Nürnberg Meistersingerhalle
20.06.23 Dortmund Konzerthaus