Anneke Van Giersbergen обяви, че ще издаде своя нов албум “The Darkest Skies Are The Brightest” в началото на следващата година.

“Радвам се да съобщя, че чисто новият ми албум ще се казва „The Darkest Skies Are The Brightest“. Датата за издаване е определена за 26 февруари 2021 г.

Заглавието на албума изразява идеята, че когато сме изправени пред лични предизвикателства, сме принудени да намерим отговори на най-големите въпроси в живота.

Преди известно време вярата ми във Vuur ме накара да похарча всичките си спестявания за записването на дебютния ни албум и за турнето ни. След като завършихме това турне, разбрах, че Vuur ще ме въвлече в огромни финансови рискове. За да влоши нещата, бракът ми се разви в неблагоприятна посока. Разбрах, че трябва да пиша музика за да помогна да оправя на живота си.

Само с акустичната си китара и техника за запис редовно се оттеглях в малка къща близо до гората, точно до родния ми Айндховен. Отделих време, за да се опитам да спася брака си. В тази малка къща писах своите песни в един почти медитативен процес. Когато бях написала достатъчно песни, помолих моя приятел и продуцент Gijs Coolen да ми помогне да завърша албума. С негова помощ акустичните ми песни бяха слети в алхимия от струнни, духови инструменти и перкусии.

След първото видео “My Promise“, днес се появи още едно – “Hurricane”:

Anneke Van Giersbergen: “The Darkest Skies Are The Brightest

 1. Agape
 2. Hurricane
 3. My Promise
 4. I Saw A Car
 5. The Soul Knows
 6. The End
 7. Keep It Simple
 8. Lo And Behold
 9. Losing You
 10. Survive
 11. Love You Like I Love You