Едно е сигурно: светът е готов и иска нови рок и метъл герои! Стабилното изкачване на стълбата на успеха на April Art през последните години за никого не е тайна.

С безупречна сила, нововъзникващата формация прескача европейското фестивално лято, придобивайки редица нови фенове след международни концерти с Dark Tranquility и Ensiferum, както и слотове на реномирани фестивали като Rock Harz (Германия) или Alcatraz ( Белгия), както и да дадат на феновете най-добрия албум.

Точно това се стремяха да създадат със своя втори албум “Pokerface” чиято която Deluxe версия ще бъде налична на 30 септември – и най-новият сингъл “Try” е перфектна настройка: „Try е същността на целия албум“, казва групата. С тежки завладяващи рифове и дрезгави вокали във флирт с рап елементи, April Art успяват да обединят влияния от Halestorm до Rage Against The Machine, за да създадат това, което могат да направят най-добре: тяхното собствено проклето нещо!

“Pokerface” е да свалиш маската – особено спрямо себе си. Всички ние всеки ден се сблъскваме с дълбоко вкоренени доктрини от нашето детство, които са толкова естествени за нас, че дори не ни идва наум да ги поставим под въпрос. Но когато сме достатъчно смели да се погледнем в огледалото, за да бъдем честни със себе си, в нас има толкова много сила. Освен това смятаме, че човек не трябва да се фокусира върху проблемите през цялото време, а вместо това върху решения и положително, оптимистично бъдеще, пълно с цветове и мир. Ето защо албумът започва с “Pokerface”, със свалянето на маската, и след това следва нишката, докато всичко се слее във финалната песен “Headline”, която ни напомня за способността ни да пишем собствените си заглавия в живота.”

April Art управляват както писането на песните, така и продукцията на Pokerface изцяло сами – и по този начин дават свидетелство за силата на групата: тяхната независимост – сигнал към многобройните лейбъли, които се опитват да ги привлекат след първоначалните им успехи.

April Art ще направят свое собствено турне в Германия през есента. „Ние сме извънредно благодарни на всички, които вече са закупили билет или ще го направят по време на предварителната продажба – това означава всичко за нас и клубовете, защото тази подкрепа гарантира способността ни да планираме напред. Просто нямаме търпение да свирим пред толкова много хора, да си прекараме добре и да купонясваме. Ние сме супер развълнувани и нетърпеливи да видим какво ще си помислят всички за нашата нова музика и шоута, очакваме с нетърпение да ви видим на живо толкова скоро

Вижте новото видео “Try” тук и поръчайте албума тук:

April Art “Pokerface” Deluxe Edition

1. Pokerface
2. Change
3. Interlude: Manifest
4. Rising High
5. Sky Is The Limit
6. Warrior
7. My Way
8. Interlude: Leave It Behind
9. See The Light
10. Start Over
11. Interlude: Letters
12. Superhero
13. Try
14. Leave It Behind
15. Headline

Предстоящите концерти на групата:

30.09.2022 – Wilhelmshaven – Pumpwerk (Germany)
08.10.2022 – Rock um zu helfen – Freiberg (Germany)
15.10.2022 – Köln – Club Volta (Germany)
22.10.2022 – Hamburg – HeadCrash (Germany)
23.10.2022 – Berlin – Maschinenhaus (Germany)
29.10.2022 – Aschaffenburg – Colos-Saal (Germany)