Вчера, 23 октомври, Arctic Monkeys пуснаха безплатен стрийм на целия си концерт от Kings Theater в Ню Йорк, който се проведе на 22 септември.

По време на концерта Arctic Monkeys изпълняват песни от новия си албум “The Car“, който излезе миналия петък, 21 октомври. Премиерата на концертното изпълнение бе в 22:00 ч. източноевропейско време – може да го гледате тук:

В интервю за NME фронтменът Alex Turner коментира загърбването от страна на бандата на правилото, че всички песни, които записват, трябва да могат да бъдат свирени на живо. “Мисля, че това е основната разлика между The Car и предишния албум… може би нямахме толкова ясна представа за динамиката на по-мащабното ново звучене, което откривахме. Свиренето отново заедно обаче ни помогна да се справим и придобихме по-добър усет един за друг. Съвсем различно е, когато пренесеш песните отвъд средата, в която са записани.”

Arctic Monkeys бяха потвърдени като хедлайнер на Rock Werchter 2023, който ще се проведе седмица преди Glastonbury. Новината допълнително подклажда слуховете, че бандата ще е сред хедлайнерите и на легендарния британски фестивал, който ще се състои между 21 и 25 юни в Worthy Farm в Съмърсет.