Австрийското мега-пауър-трио Mother’s Cake ще има концерт в Софийския рок клуб – Live & Loud този четвъртък – 16-ти ноември. Съпорт от Българска страна ще ударят група Nu/Ance. Начало: 21:00 часа | Билети: през eTicketsMall.com или на място

С третият си албум “No Rhyme or Reason”, триото от яки музиканти затвърждава своята наклонност да обединява  много стилове и настроения, понякога в една и съща песен. Музиката им е ударна и пълна с мелодични и инструментални закачки, които се закрепостяват в ума на слушателя и не си тръгват от там с дни!

Mother’s Cake е извоювала мястото си по много турнета като съпорт на мега групи като AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, и Anathema!

От вокалиста/китарист на Mother’s Cake – Ив Кризмер – се улавят много примеси: силно доминиращ Американски седемдесетарски блус рок навяващ Джими Хендрис, мелодични щтрайхове вкараващи нюанси на прогресив и алтернатив рок напомнящи на Джейнс Адикшън, и фантастични психаделични звуци които могат да ни изстрелят там някъде между звездите. Всички тези елементи са тласкани напред и нагоре от невероятната ритъм секция в ръцете на Бенедикт Тренквалдер на бас и Ян Хауселс на барабани.

“No Rhyme or Reason” е на auto-repeat при нас и продължава да ни кара да си тактуваме, наслаждавайки се на умелия начин по който триото са изградили своите композиции. И това е без да включваме и зашеметяващите видео клипове които триото продуцира! Как съумяват тези хора да изсвирят тази музика на живо?! Единствения начин да разберем е като дойдем да ги видим и чуем. На живо!

The Killer” – убийственото им хитово парче почти не ни оставя да дишаме с напористия си риф и пронизващ вокал.

The Sun” – обединява Red Hot Chili Peppers ритмика, вокали балансиращи се между Лени Кравитц и Джейнс Адикшън и хармонии които напомнят за Бийтълс. Всичко това преди да стигнем третата минута на парчето!

Black Roses” – включва малък трип хоп елемент, но бавно и сигурно ни поглъща с мрачния си (а-ла Nick Cave and the Bad Seeds) мотив.

Enemy” – започва с нежни китарни щрайхове и с вокална партия напомняща за покойния Джеф Бъкли след което се пренася в територията на реге-рока с успокояващия си рефрен – „всички си имаме врагове, но от това няма реална опасност!“ Парчето води до експлоадиращ психаделичен финал в който се преплитат вокали и китарно соло пред ефектния груув на бас и барабани!

Шоуто на Mother’s Cake със съпорт Nu/Ance ще бъде на 16-ти ноември (четвъртък) в Софийския клуб Live & Loud!

Билети на място

Повече за Mother’s Cake можете да намерите на: https://www.FaceBook.com/MothersCake/ и http://motherscake.com/