Дългогодишният басист на Cynic, Sean Malone, почина на 50 г. Все още не се посочва причината за смъртта му.

Новината за смъртта на Malone бе оповестена от китариста и вокалист на Cynic, Paul Masvidal, който разкри новината в социалните мрежи: “Днес научих, че Sean Malone е починал. Той беше с блестящ ум, огромно сърце и беше един от най-великите музиканти, които някога съм срещал.

Знам, че това е шокираща загуба за толкова много фенове, чийто живот той докосна с артистизма си, както и за мен“, добавя Paul. “Моля, дръжте го в мислите си и слушайте музиката му, за да отпразнувате живота му“.

Malone се присъединява към Cynic точно навреме, за да свири в класическия дебютен албум на групата, “Focus” от 1993 г. Malone показа доста добра музикална химия с останалата част от групата и в крайна сметка тръгна на път със Cycic в турнето “Focus”.

Malone издаде един албум със собственото си име “Cortlandt” през 1996 г. и бе преиздаден през 2007 г. Той също така събра и записа едноименния дебют на Gordian Knot, издаден през 1999 г. Той се присъедини отново към Cynic през май 2008 г. и свири с групата през по-голямата част от последното десетилетие.

Malone е втори член на класическия състав на Cynic, който умира през 2020 г. През изминалия януари барабанистът и основател на групата Sean Reinert бе открит в безсъзнание в дома си в Калифорния.