Парчето е част от албума “MTV Unplugged: Live At Roundhouse London”, който ще излезе на 25-ти май

„Магическо изпълнение.” – Kerrang!

„Наистина феноменално.” – MTV

Biffy Clyro представиха поглед към албума си “MTV Unplugged: Live At Roundhouse London”, който ще излезе на 25-ти май, като пуснаха видео към акустичната версия на парчето “Black Chandelier”.

В тази нова версия на “Black Chandelier” липсва огнената динамика на оригинала на парчето. Въпреки това, песента носи интензивност, а изпълнението показва уязвимостта на текста на фронтмена Simon Neil.

Записан в известната зала Roundhouse в Лондон на 8-ми ноември миналата година, записът представя британското завръщане на поредицата MTV Unplugged. Biffy Clyro вървят по стъпките на влиятелните рок групи, които са били част от известната поредица, като Nirvana, Oasis, Pearl Jam, R.E.M. и George Michael.

Албумът е изпълнен с любими парчета от каталога на Biffy. “Machines” вече е известно като един от най-важните сингли на концертите на групата, след като Simon Neil го изпълнява само с акустична китара, докато “Many of Horror”, “Re-arrange” и “Medicine” си пасват с формата на Unplugged. Бандата изпъква и с акустични версии на песни, които са по-агресивни и драматични в оригиналната си форма, като “The Captain”, “Black Chandelier” и “Bubbles”.

Албумът съдържа и някои специални изненади за феновете на Biffy. Зашеметяващ кавър на класиката на Beach Boys “God Only Knows”, както и чисто нова оригинална песен “Different Kind of Love”.

MTV ще излъчи концерта в Roundhouse на 25-ти май. “Biffy Clyro: MTV Unplugged” ще направи премиерата си във Великобритания в петък, 25-ти май от 23:00 по MTV и 24:00 по MTV Music.

MTV Unplugged: Live At Roundhouse London” ще излезе дигитално, на CD, CD/DVD, както и специален бокс сет от винил/CD/DVD. С всяка предварителна поръчка на албума, феновете ще получат веднага акустичните версии на парчетата “Black Chandelier” и “Many of Horror”.

Турнето MTV Unplugged дава възможност за по-близък поглед над акустичните изпълнения на Biffy Clyro, изпълнени във великолепна обстановка. Билетите за турнето влизат в продажба на 11-ти май. Датите са:

15.09 – Dublin, The Helix
16.09 – Belfast, Waterfront
18.09 – Cardiff, St. David’s Hall
19.09 – Birmingham, Symphony Hall
21.09 – Edinburgh, Usher Hall
22.09 – Manchester, Manchester Opera House
24.09 – London, Royal Albert Hall

В допълнение към това, турнето ще премине и през Франция, Германия, Италия, Швейцария и Холандия.

Траклист на “MTV Unplugged: Live At Roundhouse London”: 

1. ‘The Captain’
2. ‘Biblical’
3. ‘Re-arrange’
4. ‘Drop It’
5. ‘Black Chandelier’
6. ‘Folding Stars’
7. ‘Different Kind Of Love’
8. ‘Mountains’
9. ‘God Only Knows’
10. ‘Opposite’
11. ‘Small Wishes’
12. ‘Bubbles’
13. ‘Medicine’
14. ‘Many of Horror’
15. ‘Machines’

Албумът “MTV Unplugged: Live At Roundhouse London” на Biffy Clyro ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.