Black Grape обявиха подробности за „Orange Head“ – първият им нов албум от шест години насам. Чуйте водещия сингъл „Milk“ по-долу.

Предстоящият албум ще отбележи първата нова музика на групата от 2017 г., когато издадоха третия си студиен албум „Pop Voodoo“. Освен това дуото – съставено от ветераните от Манчестър Shaun Ryder и Paul Leveridge, известен като Kermit – усъвършенства отново характерния си експериментален звук.

Според съобщението за пресата, „Orange Head“ ще покаже и двамата членове със своята емблематична „космическа музикална мозайка“, както се виждаше в предишните им албуми, и да доставят същата уникална комбинация от „сливане на рок, хип-хоп, есид хаус, психеделичен поп и реге“.

Той също така ще улови същото лично израстване, преживяно от Ryder, който е преодолял предишната си серия от обществени борби и еволюира „от див млад прахосник в британско национално съкровище“ през последните години.

Чуйте водещия сингъл, „Milk“ и списъка с песни в албума по-долу.

Black Grape – Orange Head

1. Dirt
2. Pimp Wars
3. Button Eyes
4. Quincy
5. In The Ground
6. Loser
7. Milk
8. Panda
9. Self Harm
10. Sex On The Beach

Наред с новините за предстоящия им албум, хип-хоп дуото обяви плановете си за турне в Обединеното кралство по-късно тази година, включително концерт в лондонската Electric Ballroom. Първото шоу от турнето ще започне с изява на Shiiine On Weekender в Съмърсет на 17 ноември, преди групата да посети Бирмингам, Манчестър и Кардиф през останалата част от месеца.

Оттам нататък са подредени две концерта за декември, като концертът в Лондон ще се състои на 1 декември, а последният слот ще бъде в Саутхемптън.

Ето известните до момента дати:

17.11 — Shiiine On Weekender
23.11 — The Mill, Birmingham
24.11 — Albert Hall, Manchester
30.11 — Tramshed, Cardiff

1.12 — Electric Ballroom, London
2.12 — Engine Rooms, Southampton