Brodnik – логичното и естествено продължение на Upyr винаги са знаели, че скоро ще включат китарите отново. Тишината е оглушитена, а в нея кънти само болка, превърнала се във вечност. След като преди две години загубихме Борис Николов – Боро, загубихме Бродник – душа и вдъхновител на Upyr, поискахме само отсрочка и знаехме: няма връщане назад.

Формацията, която включва упирите Емилиян ЩеревКирил Петрушев – Бъсти и Асен Сантев (Trysth), към 2019 г. има в състава си още една фигура от Trysth – Явор Димов. Изискваме и очакваме от Brodnik много. Имаме и право, имаме и основание.

Къде е смисъла да потискаш креативните пориви, когато духът е жив. Когато Brodnik е жив. Проектът има нови композиции, вече потвърдени концертни дати и предстоящи записи в студио. Brodnik се задават с високо вдигнати горящи факли, а сетивата ни са привикнали с мрака…

Всеки, който познаваше Upyr, е готов да излезе на среща в тъмното с Brodnik. Първата концертна покана от тях е за 26 май в клуб “Mixtape 5”. Това ще е среща, на която в компанията на още две групи, бандата ще представи изцяло нов материал.

Подробности скоро.

Снимка: Цветелин Кръстев