„Един от най-великите ни изпълнители и разказвачи, музиката на Bruce Springsteen празнува нашите триумфи, лекува раните ни и ни дава надежда“

Президентът Байдън награди Bruce Springsteen с Националния медал на изкуствата във вторник, най-високото отличие, връчвано на аетист от правителството на Съединените щати.

Springsteen трябваше да бъде почетен през 2021 г., но церемонията също така трябваше да награди Гладис Найт, Хосе Фелисиано, Джулия Луис-Драйфус, Минди Калинг, художничката Джудит Франсиска Бака, собственикът на радиостанция Фред Ейчанър, Международната асоциация на чернокожите в танца, Billie Holiday Theatre и художника Антонио Марторел Кардона — беше отменен поради COVID-19. Тази година артистите получиха дължимото в Източната стая на Белия дом, където помощно средство посочи „изключителния принос на Springsteen към американската песенна книга“.

Един от най-великите ни изпълнители и разказвачи, музиката на Брус Спрингстийн празнува нашите триумфи, лекува раните ни и ни дава надежда, улавяйки непоколебимия дух на това какво означава да си американец“.