Doom метъл иконите Candlemass пуснаха един последен предварителен сингъл преди издаването този петък (18 ноември) на техния тринадесети студиен албум, “Sweet Evil Sun”. Текстово видео за тази песен, “When Death Sighs“, може да гледате по-долу.

Създаден в продължение на 18 месеца, “Sweet Evil Sun” показва Candlemass да връща цялото величие на ранните години на групата, изследвайки темите за амбиция и борба, надежда и провал. Записан в студио NOX в Стокхолм, Швеция, “Sweet Evil Sun” впечатляващо демонстрира, че след почти 40 години в играта, креативността на тези шведски doom майстори не признава граници. Чрез силата на разтърсващи стената рифове, невероятни вокални изпълнения и кръвта и духа на класическия хеви метъл, “Sweet Evil Sun” блести като шедьовър на предстоящата легенда, която наистина почита епичния дуум метъл култ на Candlemass.

Edling каза за новия албум: „„Sweet Evil Sun“ е един албум за надежда, стремеж, обожание и провал. Става дума за всички лични битки, които имате, но също и за безкрайния разпад на човечеството. Записът отне повече от година, за да бъде направен и няма лоша песен в него! Времето, което прекарахме в записи бе фантастично и наистина очакваме с нетърпение издаването. Това е дуум, това е метъл! Това е същността на Candlemass, показана в един албум“.

Поръчайте тук.

Candlemass: “Sweet Evil Sun”:

01. Wizard Of The Vortex
02. Sweet Evil Sun
03. Angel Battle
04. Black Butterfly
05. When Death Sighs
06. Scandinavian Gods
07. Devil Voodoo
08. Crucified
09. Goddess
10. A Cup Of Coffin (outro)