Фронтменът на Trivium Matt Heafy си сътрудничи с певеца на Testament Chuck Billy в нова песен, наречена “Behold Our Power”.

Парчето, което беше пуснато в канала на Heafy в YouTube, беше написано като химн на полския Mystic Festival през 2022 г. Събитието, което е планирано да се проведе през юни, ще бъде оглавено от Judas Priest, Opeth и Mercyful Fate.

Десетият албум на Trivium, “In The Court Of The Dragon“, беше издаден през октомври миналата година чрез лейбълa Roadrunner Records. Записът е продуциран и миксиран от Josh Wilbur и записан през есента на 2020 г. в Full Sail University в Орландо. Обложката на албума е оригинална маслена картина на френския художник Mathieu Nozieres. Миналата есен Trivium завършиха щатското си турне с Megadeth, Lamb Of God и Hatebreed.

Последният албум на Testament, “Titans Of Creation“, излезе през април 2020 г. чрез Nuclear Blast. Дискът е продуциран от Billy и китариста Eric Peterson, докато Juan Urteaga от Trident Studios се занимава с копродуциране, запис и инженеринг. Andy Sneap беше отговорен за миксирането и мастерирането на албума. Andy Sneap създаде корицата на това издание. В началото на 2020 г. Testament завършиха европейското турне “The Bay Strikes Back” с Exodus и Death Angel. Северноамериканският етап от турнето “The Bay Strikes Back” първоначално трябваше да започне на 6 октомври 2021 г. във Fremont Theatre в Сан Луис Обиспо, Калифорния и да мине през Остин, Ню Йорк и Детройт, преди да приключи на 27 ноември, 2021 в The Fox в Оукланд, Калифорния. Турнето бе пренасрочено за април и май 2022 г.

Ето и новото парче, “Behold Our Power”:

Ето и програмата на Mystic Festival 2022: