Kirk Hammett записа “Portals“, инструментално EP с четири песни, и ще отпразнува Record Store Day с това издание в любимия ви местен независим търговец на плочи и в Met Store в събота, 23 април.

EP-то ще се предлага в цифровите платформи, на CD, и като Ocean Blue Vinyl EP (включително за изтегляне), ще можете да вземете копие от вашия местен магазин за звукозаписи на този ден или да направите поръчка на Metallica.com, която да бъде доставена до входната ви врата веднага, когато пощальонът може да стигне до там.

“Първоначално, преди дори да имам идеята за соло EP, бях вдъхновен от необходимостта да създам някакъв вид музика за саундтрак, която да придружава колекцията на Kirk Hammett за първата изложба „It’s Alive“ в музея Peabody Essex Museum в Салем, Масачузетс, 2017. Исках да замисля музика, която да свири на заден план, докато хората минават през изложбата. Една вечер седнах и преди да се усетя, всички части на „Maiden and the Monster“ бяха готови.

Първоначалната концепция за Portals започна с тази песен. След това осъзнах, че мога да създавам различни моменти от саундтрака. Тези песни са това, което аз наричам „Audio Cinematic“; аз създавам звуци и парчета музика за филмите, които се въртят в главата ми. Надяваме се, че ще създават филми в главите на други хора по подобен начин. Kirk Hammett

Повече информация: talli.ca/kh-portals

Днес вече можем да чуем композицията “High Plains Drifter”

Kirk Hammett: “Portals

  1. Maiden and the Monster
  2. The Jinn
  3. High Plains Drifter
  4. The Incantation