Ellefson, бандата на басиста и съосновател на Megadeth, David Ellefson, бе предвидила да издаде албума “No Cover” на 2 октомври чрез Combat Records.

Албумът включва кавъри на класически парчета на Motörhead, W.A.S.P., Def Leppard, Cheap Trick, Queen, Judas Priest, Twisted Sister, Fastway, Fight, Dead Kennedys и др.

Днес стана ясно, че албумът ще бъде отложен за 20 ноември. Малка компенсация е кавъра на “Auf Wiedersehen” на Cheap Trick с участието на Al Jourgensen и Charlie Benante:

Ellefson – “No Cover“:

Disc One:

01 – “Freewheel Burning” (Judas Priest cover) (feat. Jason McMaster, Gus G, Andy James, Dave McClain)
02 – “Tear It Loose” (Twisted Sister cover) (feat. Eddie Ojeda, Dave McClain)
03 – “Love Me Like A Reptile” (Motörhead cover) (feat. Doro Pesch, Greg Handevidt, Chuck Behler)
04 – “Holiday in Cambodia” (Dead Kennedys cover) (feat. Charlie Benante, Bumblefoot)
05 – “Rebel Yell” (Billy Idol cover) (feat. Paolo Caridi)
06 – “Wasted” (Def Leppard cover) (feat. Frank Hannon, Jacob Bunton, Dave McClain)
07 – “Riff Raff” (AC/DC cover) (feat. Jason McMaster, Dave Lombardo, Bumblefoot)
08 – “Nailed To The Gun” (Fight cover) (feat. Andrew Freeman, Russ Parrish, Jimmy DeGrasso)
09 – “Not Fragile” (Bachman-Turner Overdrive cover) (feat. John Aquilino, Paolo Caridi, Bumblefoot)
10 – “Auf Wiedersehen” (Cheap Trick cover) (feat. Al Jourgensen, Brandon Yeagley, Charlie Benante)

Disc Two:

01 – “Love Machine” (W.A.S.P. cover) (feat. Dirk Verbeuren, Dave Alvin, Bumblefoot)
02 – “Love Hurts” (Nazareth cover) (feat. Brandon Yeagley, Chuck Behler, Tyson Leslie)
03 – “Eat The Rich” (Krokus cover) (feat. Jason McMaster, Dave Sharpe, Opus)
04 – “Sheer Heart Attack” (Queen cover) (feat. Bumblefoot, Doro Pesch, Charlie Benante)
05 – “Over The Mountain” (Ozzy Osbourne cover) (feat. Andrew Freeman, Bumblefoot, Jimmy DeGrasso)
06 – “Sweet FA” (Sweet cover) (feat. Todd Kerns, Bumblefoot, Shani Kimelman)
07 – “Beth” (KISS cover) (feat. Tyson Leslie, Bumblefoot)
08 – “Say What You Will” (Fastway cover) (feat. Mark Slaughter, Troy Lucketta)

Ето агентите, които са помагали при записите на албума:

  • Charlie Benante (Anthrax)
  • Eddie Ojeda (ex-Twisted Sister)
  • Al Jourgensen (Ministry)
  • Dave Lombardo (Suicidal Tendencies, ex-Slayer, etc.)
  • Ron “Bumblefoot” Thal (Sons Of Apollo, ex-Guns N’ Roses, etc.)
  • Brandon Yeagley (Crobot)
  • Dirk Verbeuren (Megadeth)
  • Frank Hannon and Troy Lucketta (Tesla)
  • Mark Slaughter
  • Jason McMaster (Dangerous Toys, ex-Watchtower, Evil United)
  • Greg Handevidt (Kublai Khan, Ex-Megadeth)
  • Chuck Behler (Ex-Megadeth)
  • Gus G (Firewind)
  • John Aquilino (Icon)
  • Doro Pesch
  • Jimmy DeGrasson (ex-Megadeth, etc.)
  • Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head)
  • Dave Alvin (White Trash)
  • Todd Kerns (Slash & The Conspirators)
  • Andy Freeman (Last In Line)
  • Jacob Bunton (Mick Mars)
  • Russ Parrish (Fight)
  • Christian “Opus” Lawrence (Dead By Wednesday)