Германските метъл командоси Primal Fear ще издадат новия си албум “Code Red” утре, 1 септември чрез Atomic Fire.

Продължението от 11 песни на „Metal Commando“ от 2020 г. включва най-новия сингъл „Cancel Culture“, официалното лирик видео за което — създадено от Ingo Spörl от Hard Media — може да се види по-долу. Парчето е базирано около тема, която беше силно дискутирана през последните години.

Продуцентът/басистът Mat Sinner коментира: „Има страни, в които просто изчезваш, ако кажеш мнението си. Това са непоносими условия. Но аз не се оттеглям. Винаги съм бил бунтар; не искам да се съобразявам. Освен това не е нужно да свиря в определени държави. Толкова е просто.”

Фронтменът Ralf Scheepers добавя: „Начинът, по който културата на водене на дискусии помежду ни е изчезнала, стана непоносим. Хората са склонни да не изпитват повече уважение един към друг и това е опасно развитие и перспектива. Същото тъжно развитие е с всички тези „клавиатурни воини“, които се крият зад измислено потребителско име, за да освободят своята омраза, ревност или чувство на неудовлетвореност. Никога няма да приема това като покана „добре дошли в Интернет“; това просто е забранено!“

Primal Fear – “Code Red”:

01. Another Hero
02. Bring That Noise
03. Deep In The Night
04. Cancel Culture
05. Play A Song
06. The World Is On Fire
07. Their Gods Have Failed
08. Steelmelter
09. Raged By Pain
10. Forever
11. Fearless