На 29 юли шведско/канадско/американските мелодик дет метъли Arch Enemy ще издадат своя 11-ти студиен албум, „Deceivers“, чрез Century Media Records.

Колекцията включва 11 парчета, включително “House Of Mirrors” и “Deceiver, Deceiver”, които бяха издадени миналата година.

Китаристът Michael Amott коментира: „След като току-що отпразнувахме нашата 25-та годишнина като група и сега сме готови да издадем нашия 11-ти студиен албум, лесно бихме могли да предположим, че ще го даваме по-спокойно в този момент. В действителност нищо не би могло да бъде по-далеч от истината, когато става дума за Arch Enemy и новия ни албум, “Deceivers”. Без съмнение винаги е предизвикателство да вдигаме летвата всеки път както в писането на песни, така и в продуцентската част на нещата и може да звучи малко обезсърчително, преди да влезем в студио. Но след като започнем и се потопим напълно в творческия процес наистина сякаш няма нищо друго в света и сме много фокусирани. За пореден път затворихме външния свят и влязохме дълбоко в артистичната зона. В крайна сметка това е Arch Enemy на пълна скорост”

Ето и новия сингъл, “Sunset Over The Empire

Arch Enemy – “Deceivers“:

01. Handshake With Hell
02. Deceiver, Deceiver
03. In The Eye Of The Storm
04. The Watcher
05. Poisoned Arrow
06. Sunset Over The Empire
07. House Of Mirrors
08. Spreading Black Wings
09. Mourning Star
10. One Last Time
11. Exiled From Earth