Новият, 13-ти студиен албум на Whitesnake “Flesh & Blood“, ще бъде издаден през май 2019 г. от Frontiers Music Srl. Ето първият сингъл към него, “Shut Up & Kiss Me“.

“Ние сме наистина развълнувани и очакваме с нетърпение да свирим навсякъде по света през 2019 г. за честването на 40-годишнината на Whitesnake”.

“Толкова съм благодарен, че съм обиколил този невероятен свят, празнувайки и наслаждавайки се на незабравими моменти с милиони хора, които се присъединиха към мен в това невероятно пътешествие. Обичам работата си и винаги ще я обичам… Благодаря ви! “

Coverdale разказа на SiriusXM, че “Flesh & Blood” ще бъде най-добрият албум на Whitesnake. Според него новият диск “има всички необходими елементи на Whitesnake,  заради които трябва да го наричаме Whitesnake, но направени по съвсем нов начин”. В този запис за първи път има песни, писани с китаристите Reb Beach и Joel Hoekstra. “Най-дългогодишният член на Whitesnake и Reb Beach, но всъщност ние двамата никога не сме писали заедно до този момент”, каза той. “Всъщност е страхотно, аз съм много развълнуван и очаквам хората да го чуят”.

Coverdale разкри, че записите за новия албум на Whitesnake са били прекратени, докато той се е възстановявал от заболяване миналата година. “Бях хванал този ужасен грип H3, който ми отне около шест седмици преди да започна да се чувствам отново като нормално”, каза той.

Whitesnake заснеха видео клип за “Shut Up & Kiss me” на 10 март 2018. “Това е песен, която ще ви хареса”, каза Coverdale. “Ще има някои наистина забавни елементи, които  кимват към миналото на Whitesnake, но със сигурност не са толкова тъмни и колкото пясъчни, колкото и видеоклипът на “Burn” (от The Purple Album).”

Най-новият студиен диск на групата, “The Purple Album” от 2015 г., бе обявен за нов прочит на класическите песни на Deep Purple от времето на Coverdale. Той е фронтмен на групата от края на 1973 до началото на 1976 г. и пее в албумите “Burn“, “Stormbringer” и “Come Taste The Band“.