Изгряващите звезди на глемa The Struts пуснаха своя версия на класиката на Queen от 1977 г. “We Will Rock You“.

Първоначално The Struts записаха своята версия на песента за телевизионна реклама за корейската марка домакински уреди LG.

Бях в средата на тийнейджърските си години, когато открих Queen“, каза фронтменът Luke Spiller пред Classic Rock през 2019 г. „Израснах като част от поколението на музикалните канали и прекарвах огромно количество време след училище и през почивните дни превключване между 12 музикални канала“.

Там попаднах на Queen. Те резонираха веднага до точката, в която отидох в звукозаписен магазин в Бристол, където имаха купища страхотни винилови албуми и касети и компактдискове и потърсиха техните записи. Реших да отида от самото начало , така че купих Queen I и II и тогава това беше всичко, бях зарибен“.

Те ме въведоха в музикален свят, с който почувствах истинска връзка. Всички останали слушаха инди рок като The Killers и Razorlight и Libertines. Аз тогава си казах: “Не, това е моят свят“.

Изданието идва след новината, че The Struts ще свирят на главните сцена на фестивала Reading & Leads този август, и издаването на сингъла “Low Key In Love“, в който групата си сътрудничи с Paris Jackson, поп краля Michael.