Emigrate, страничният проект на китариста на Rammstein Richard Z. Kruspe, ще издаде четвъртия си албум “The Persistence Of Memory” на 5 ноември.

Като член на Rammstein, най-експлозивният акт на живо в музикалния свят, Kruspe е част от новаторската глобална история на успеха, която продължава да се изгражда; по пътя той насочи вниманието си към редица паралелни проекти, като изграждането на студио в родния си Берлин, но решението му да стартира проекта Emigrate му даде най-голям шанс да задоволи творческите инстинкти извън основната си група.

Първият албум Emigrate се появи през 2007 г. (едноименен запис, който влезе в Топ 10 в Германия, със сингъл/видео „My World“, който се появява в саундтрака към третия филм „Resident Evil“); “Silent So Long” последва през 2014 г. с участието на гост-вокали от такива известни изпълнители като Marilyn Manson, Jonathan Davis, Peaches и легендарния Lemmy. Третият албум на Emigrate, “A Million Degrees“, излезе през ноември 2018 г. и беше описан като “по-малко наследник на” Silent So Long “и по-скоро повторно зареждане на цялостната концепция, продължавайки желанието на Kruspe да изработи нещо лично”.

В новия сингъл, кавър на “Always On My Mind” на Elvis се включва и колегата на Kruspe – фронтменът на Rammstein, Till Lindemann:

The Persistence Of Memory“:

01. Rage
02. Always On My Mind (feat. Till Lindemann)
03. Freeze My Mind
04. Yeah Yeah Yeah
05. Come Over
06. You Can’t Run Away
07. Hypothetical
08. Blood Stained Wedding
09. I Will Let You Go