На 3 юни, събота, момчетата ще открият лятото с концерт в летния клуб Строежа, където ще изпълнят за първи път на живо песента!

Cool Den представиха нов, супер весел, летен сингъл, озаглавен просто “I’m ready”. Но не се подлъгвайте, песента, част от предстоящия им 3-ти албум, е почти изцяло на български, а текстът е пълен с цветущи, хумористични метафори. 

Парчето си има и подобаващо забавен видеоклип, в който участват над 30 приятели на групата и други артисти от българската алтернативна музикална сцена. Сред звездите във видеото са: Кубрат от „Спални Места“ Даниел Стайков и Калоян Паунов от „The Lefties“, Анна-Мария Въртовска, чудесният екип на бар Безкрай, много приятели на COOL DEN, както и самите те. Идеята за видеото е на фронтмена на бандата Никола Симеонов, който влиза съвсем наистина и в роля на негов режисьор.

Гледайте видеото тук:

„Песента е с много закачлив ритъм, има особено шеговит характер и се надяваме с нея да развеселим хората, да ги накараме да се отпуснат и да се отдадат на танци и забавления. Спокойно можем да кажем, че тя е един съвършен саундтрак към настъпващото лято“, споделя Никола.

Ако не знаете кои са Cool Den чуйте “Знам”, “Молец” и “Характер” и вече ще знаете.

Бандата е в състав – Никола Симеонов (вокали, китара), Ивайло Петров (вокали, китара), Васил Андреев (бас) и Теодор Чирпанлиев (барабани). Бандата се събира през пролетта на 2018 г. след като Ивайло и Никола се срещат на “Витошка”, където Никола се изявява като уличен музикант. Скоро след тази „съдбовна среща“ е и първата им изява на живо, вече в пълен състав, навръх Никулден.

Досега бандата е издала 2 студийни албума, а явно се задава и третия на хоризонта. Концертите им винаги са супер весели и енергични, а доброто настроение е гарантирано. Лириките в песните им идват “от човека – за човека”, което силно отличава групата от всички останали и не е никак трудно човек да им стане фен още „на първа среща”.

Cool Den – I’m Ready

Текст: Никола Симеонов
Музика и аранжимент: група Cool Den
Продуцент: група Cool Den
Режисьор и сценарий: Никола Симеонов
Продукция: Пламена Мирчева, Wolfpack studio