Courteeners обявиха ново делукс издание на дебютния си албум “St. Jude” по повод 15-ата му годишнина. То ще излезе на 13 януари 2023 г. и ще включва оригиналните бонус парчета към албума, сингли, издадени извън него, и демо записи.

Групата ще отпразнува юбилея и с мащабен концерт в Heaton Park в Манчестър, който ще се проведе на 9 юни догодина. Сетлистът ще включва всички песни от “St. Jude”, както и хитове от дискографията на Courteeners.

“Растат толкова бързо. Не мога да повярвам, че скъпият ни St. Jude става на 15 догодина. Мисля, че е време да празнуваме и както знаем всички хубави неща са по три – затова за трети път ще свирим в Heaton Park”, каза вокалистът Liam Fray.

“Юни 2015. Юни 2019 и сега юни 2023. Този път, за да отпразнуваме годишнината от излизането на St. Jude, ще го изсвирим в неговата цялост, както и хитовете, разбира се. Не мога да се сетя за по-добър начин да отбележим повода от това да отидем на поклонение в Heaton Park със сродни души и да се раздадем така, все едно е 2008. И защото сме добри, ремастерирахме оригиналния албум”, допълни той.

През юли, по време на интимен концерт в Лондон Courteeners представиха на живо нова песен, озаглавена “Lie Back And Think Of England”.