Мултиплатинената рок банда Daughtry издаде нов кавър, “Separate Ways (Worlds Apart)“, трибют към легендарната рок група Journey, включваща вокали от Lzzy Hale, фронтдамата на Halestorm. Кавърът идва точно 40 години след деня, в който е издадена оригиналната песен – 5 януари 1983 г.

Chris Daughtry и аз искахме да пуснем дует от години. Какъв по-добър начин да направим това от това да отдадем почит на едно от нашите взаимни влияния… Journey!” каза Lzzy. „Тази песен е не само част от саундтрака на „Stranger Things“, но е моето любимо място за караоке, откакто се помня! За мен е голяма чест, че бях част от това и се надявам, че ще ви направи вашата усмивка толкова голяма, колкото и моята, докато го записвах!”

Chris добави: „Винаги съм харесвал песента и исках да направя класически кавър и съпругата ми и аз гледахме финала на сезона „Stranger Things“ и има тази невероятно интензивна сцена и „Separate Ways“ беше голяма част от тази сцена. Беше толкова трогателна точно по начина, по който беше използвана, чувствах се толкова готино и епично и веднага си казах „ТОВА е! Трябва да изсвирим тази песен.“ Тогава си казах: “Как можем да направим това изключително специално? Ами ако беше дует? Ами ако включим Lzzy в него!!??” Излишно е да казвам, че бях развълнуван, тя каза „да“ и наистина ми харесва как се получи.“

Припомнете си и оригиналната версия на Journey от 1983-та: