След десетилетия на горчива враждебност, откакто за последно си сътрудничиха, вокалистът/китарист на Megadeth Dave Mustaine сподели, че се надява един ден да пише отново с бившия си колега от Metallica James Hetfield.

Всеки метъл фен вероятно добре знае, че Metallica изхвърлиха Mustaine от състава си през 1983 г., на фона на добре разгласените борби на Mustaine със злоупотребата с вещества.

Докато барабанистът на Metallica Lars Ulrich оттогава предприе стъпки да заровят томахавката (включително емоционална среща в документалния филм на Metallica „Some Kind Of Monster“), все още има признаци на напрежение през годините.

Спор с Mustaine за авторството на песни накара Metallica да отложат плановете си за „No Life ‘Til Leather“ още през 2017 г. Въпреки това, наскоро Mustaine разкри, че лично се е свързал с Hetfield, за да предложи подкрепа на фона на известна уязвимост и съмнение в себе си, която Hetfield преживяваше.

Говорейки наскоро с VWMusic, ръководителят на Megadeth разкри, че се надява един ден да се събере отново в студиото с Hetfield, за да работят заедно върху нова музика: „Тайно се надявах, че ще дойде ден, в който James Hetfield и аз можем отново да пишем заедно. Мисля, че светът наистина иска да направим това и мисля, че има доста добра възможност това да се случи в бъдеще. Мисля, че е възможно един ден James да се появи и аз и той отново да можем да направим нещо заедно. Предполагам, че това е едно от нещата, които винаги са ме карали да вървя напред. Мисля, че би било добре за Megadeth и може да е страхотно и за Metallica.”