Demob Happy обявиха, че ще издадат третия си студиен албум “Divine Machines” на 26 май чрез Liberator Music. Триото от Брайтън сподели и първия сингъл от албума, озаглавен “Voodoo Science”.

Написахме “Voodoo Science” малко хаотично, като антидот на баналността – вълшебна отвара за преборване на колективния ступор от недалечното минало. Нещо, което да те събуди и разтърси!“, сподели бандата.

Коментирайки албума, фронтменът Matthew Marcantonio добави: “Наистина виждам това, което се случва на човечеството, като момент от пътуването на герой. Сега сме в момента във филма за James Bond, в който злодеите се разкриват и ни казват плана си. Имаме Elon Musk и Jeff Bezos, тези абсолютни суперзлодеи с техните ракети, правещи каквото си поискат, и софтуерния гуру Bill Gates, изкупуващ огромни парцели земя незнайно за какво. Всички те разкриват плановете си пред човечеството и ние все още се надяваме те да са добрите.”

“Това, от което се нуждаем, е вдъхновение за промяна, защото ще спечелим тази война, само ако дадем начало на промяната. В обществото има огромен отзвук за това и той се изкривява чрез социалните медии, но се вижда, че хората стават по-самоосъзнати. За това исках да пиша – да вдъхновя тази промяна.”

Последният излязъл албум на Demob Happy е “Holy Doom” от 2018 г.

Demob Happy: “Divine Machines”

1. Token Appreciation Society
2. Voodoo Science
3. Earth Mover
4. Tear It Down
5. Muscular Reflex
6. Super-Fluid
7. She’s As Happy As A Man Can Be
8. Run Baby Run
9. I Have A Problem (I Ignore)
10. Divine Machines
11. Hades, Baby