Една от най-значимите и влиятелни групи в света, Depeche Mode, ще издаде спeциален CD албум с ремикс версии на новия си сингъл “Where’s the Revolution”. Албумът, който включва оригиналната версия на сингъла плюс 4 ремикса, дело на Ewan Pearson, Algiers, Terence Fixmer и Autolux, ще излезе на 03-ти март от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. На 28/04 ще излезе и двойна винилова плоча на “Where’s the Revolution” с девет ремикс версии (вижте пълното съдържание на албумите по-долу).

“Where’s the Revolution” е пилотен сингъл от предстоящия четиринадесети албум на Depeche Mode – „Spirit“ – първи студиен проект на групата от четири години насам. В България албумът ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. „Spirit“ е вече наличен за предварителни поръчки в най-големия музикален магазин у нас www.musicmall.bg

“Spirit” е първият албум, по който групата работи с продуцента Джеймс Форд от Simian Mobile Disco (продуцирал артисти като Foals, Florence & The Machine, Arctic Monkeys) и идва четири години след премиерата на суперуспешния проект „Delta Machine“ (2013, Вирджиния Рекърдс/Sony Music), който дебютира на върха в класациите за продажба на албуми в 12 държави.

Depeche Mode ще подкрепят новия албум с мащабно световно турне, а милионите фенове ще станат свидетели на поредните изключителни спектакли на бандата. Билетите за първата част от световното турне „ Global Spirit Tour“ са вече в продажба, а обиколката ще мине през 21 страни в Европа в рамките на 34 концерта пред повече от 1.5 милиона души. Европейският тур на Depeche Mode стартира на 05/05 в Стокхолм, Швеция и ще премине през най-големите стадиони на Стария континент. След това “Global Spirit Tour“ продължава със серия концерти в Северна и Южна Америка. Повече детайли и актуални новини за предстоящото световно турне на групата можете да намерите на www.depechemode.com.

“Where’s the Revolution (5-Track CD)“:

1 Where’s the Revolution
2 Where’s the Revolution (Ewan Pearson Remix)
3 Where’s the Revolution (Algiers Remix)
4 Where’s the Revolution (Terence Fixmer Remix)
5 Where’s the Revolution (Autolux Remix)

“Where’s the Revolution (9-Track 2LP)“:
LP 1
Side 1
1. Where’s the Revolution (Autolux Remix)
2. Where’s the Revolution (Pearson Sound Remix)

Side 2
1. Where’s the Revolution (Algiers Remix)
2. Where’s the Revolution (Simian Mobile Disco Remix)
3. Where’s the Revolution (Pearson Sound Beatless Remix)

LP 2
Side 1
1. Where’s the Revolution Where’s The Revolution (Simian Mobile Disco Dub)
2. Where’s the Revolution (Terence Fixmer Spatial mix)

Side 2
1. Where’s the Revolution (Patrice Bäumel Remix)
2. Where’s the Revolution (Ewan Pearson Kompromat Dub)

За Depeche Mode: една от най-обичаните и успешни групи в света с продажби от над 100 милиона албуми и сингли. Групата, създадена през 1981 г. от Мартин Гор, Дейв Геън и Анди „Флеч” Флечър, продължава да бъде на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум. Тринадесетият им студиен албум “Sounds of The Universe” (2009) влезе в Топ 10 на повече от 20 държави, включително във Великобритания и САЩ. Студийният им проект “Delta Machine” (2013) дебютира на #1 в класациите на 12 страни, а последвалото световно турне на групата събра над 2.5 милиона почитатели по стадионите в целия свят. Depeche Mode е и първата електронна група с напълно разпродадено световно турне само на стадиони

През есента на 2016-та година излезе и първата видео антология на групата “Depeche Mode’s Video Singles Collection“, събрала всички емблематични видеосингли на бандата в периода 1981 – 2013 година. Видео антологията е в 3DVD формат и включва над 4 часа съдържание от видеоклипове и близо 120 минути документален материал.

Новият 14-ти студиен студиен албум „Spirit“ и предстоящото турне „Global Spirit Tour“ със сигурност ще продължат да пишат историята на групата – история, белязана от музикални иновации и мащабни успехи.