Оцелелите членове на Depeche Mode споделиха нова снимка от записите на групата в студиото.

Фронтменът Dave Gahan и основният композитор на групата Martin Gore качиха в Instagram снимката заедно с надписа: „Да намерим на стабилност в това, което познаваме и обичаме, и да се фокусираме върху това, което дава смисъл и цел на живота“.

Снимката беше споделена само месеци след като основателят и клавирист Andy Fletcher почина на 60 години.

Fletcher беше член на любимата синт-поп група повече от четири десетилетия след издаването на дебютния им албум „Speak & Spell“ през 1981 г.

Ясно е, че Dave и Мартин няма да изоставят легендата Depeche Mode и в скоро време ще чуем нещо ново от тях…

Бандата наскоро благодари на своите фенове и приятели за изразената любов след смъртта му.

Искахме да отделим малко време и да признаем изблика на любов към Andy, който видяхме от всички вас през последните няколко седмици“, написаха те в Instagram. „Невероятно е да видя всичките ви снимки, да прочета думите ви и да видя колко много означаваше Andy за всички вас.“

Както можете да си представите, това бяха меко казано странни, тъжни, дезориентиращи няколко седмици за нас тук“, продължават те. „Но ние видяхме и почувствахме цялата ви любов и подкрепа и знаем, че семейството на Andy също“.

Говорейки за бъдещето на Depeche Mode пред NME миналата година преди смъртта на Fletcher, Gahan намекна, че групата ще се върне в студиото през 2022 г.

Той каза: „Има много неща, които направихме с Depeche Mode, с които наистина се гордея. Мисля, че това идва с времето и възрастта. Martin пусна запис миналата година, който наистина ми хареса. Всъщност купих копие, защото иначе нямаше да се чувствам добре. Знам, че той също се рови в студиото си, така че предполагам, че по някое време следващата година ще се съберем. Надяваме се поне да си поговорим за това, което и двамата смятаме, че можем да продължим напред.“