Концертният филм за Depeche Mode, “SPiRiTS in the Forest”, режисиран от Anton Corbijn, бе излъчен в кината по целия свят на 21 ноември.

Днес групата обяви, че филмът ще бъде издаден на  DVD и Blu-ray на 27 март 2020. Като бонус ще бъде включен LiVE SPiRiTS, непоказвано до момента видео от концертите в Берлин.

През 2017/2018 Depeche Mode започнаха своя Global Spirit Tour, в който те представиха 115 концерта пред повече от 3 милиона фенове по целия свят.

Spirits In The Forest” е концертен филм, но не само концертен филм. Освен кадрите заснети на живо по време на турнето Global Spirit, филмът включва емоционални и много лични истории на шест фена от различни места по света. Режисжорът Anton Corbijn улавя енергията и зрелището на представянето на групата на живо, заедно с по-задълбочен поглед върху това как тяхната музика е втъкана в живота на феновете им. Филмът показва не само как и защо популярността на групата продължава да нараства в течение толкова години, но осигурява уникален поглед към невероятната сила на музиката да изгражда общности, да даде възможност хората да преодолеят неблагополучието и да създадат връзки отвъд границите на език, местоположение, пол, възраст и обстоятелства.

Художествено заснет и изкусно редактиран, Spirits In The Forest превъзхожда типичния концертен филм, като сплита вълнуващи музикални изпълнения, заснет на финалните концерти от Global Spirit Tour в Waldbühne (“Forest Stage”) в Берлин, с интимни документален кадри, заснети в родните градове на фенове по целия свят.

Допълнителна информация очаквайте на https://www.spiritsintheforest.com/.