Dominic Miller избра Пловдив за световното си турне. Китаристът на Sting ще свири на 16 март в Европейската столица на културата 2019.

Повече от 28 години Dominic Miller е китарист, композитор и бендлидер на групата на Sting. Автор на едни от най – големите хитове на звездата, като “Shape Of My Heart“, “La Belle Dame Sans Regrets” и др. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г.

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Dominic учи китара в престижния Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа “Гилдхол”. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си. Работи с Phil Collins, Level 42, Tina Turner, Manu Katché и мн. други.

След гостуването си през 2012 г. белязано от феноменален концерт на Античния Театър, през ключовата 2019 г. Dominic Miller избира Пловдив за единствената дестинация на балканите от световното си турне, за да представи последният си албум “Absinthe“, с който изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография.

“За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012, благодарение на Дорина Маркова. Признавам, по това време, някои ключови факти от биографията на тези Титани ми бяха убягнали, но в последствие осъзнах, че това ми даде възможност за един непринуден, дълбок и лишен от предразсъдъци контакт,присъщ за хора, които не вървят напред с биографиите си, хора които говорят малко, но казват много и не пред микрофоните на журналистите. С две думи – моите хора. Музиката беше само повод, втори план, извинение дори. Театърът, градът, ракията, лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд небеса, бяха истинската причина за думите на Дoминик – Will Be BackPeter”, споделя организаторът на събитието Петър Салчев.

На 16 Март 2019 г. в 19.30 часа Dominic ще подели сцената на Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив с още един от колосите на съвременната поп култура – Mike Lindup от легендарните Level 42, както и с Nicolas Fiszman – бас, Santiago Arias – бандеон и Ziv Ravitz – ударни.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование “Милчо Левиев” с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с Tatratea bg.