Прогресив метъл иконите Dream Theater са определили “Distance Over Time” за заглавие на техния четиринадесети студиен албум, който ще излезе на 22 февруари 2019 г.

Distance Over Time” е описан като “връщане към корените на групата”. Той бе записан през лятото. По-рано тази година вокалистът James LaBrie разказа за новия материал: “Музиката в него разнообразна: има тежки моменти, прогресив, има здрави рифове, има мелодични и епични. Това са петте стълба, на които стъпва Dream Theater”

Днес групата представи и списъка с песни от албума.

“Distance Over Time”

1. Untethered Angel (6:14)
2. Paralyzed (4:17)
3. Fall Into The Light (7:04)
4. Barstool Warrior (6:43)
5. Room 137 (4:23)
6. S2N (6:21)
7. At Wit’s End (9:20)
8. Out Of Reach (4:04)
9. Pale Blue Dot (8:25)
10. Viper King (4:00) (Bonus Track)

Клавиристът Jordan Rudess сподели пред Lotsofmuzik, че наследникът на “The Astonishing” – амбициозният двоен концептуален албум, който бе критикуван от някои фенове за това, че е “преувеличено, самонадеяно упражнение” ще върне него и колегите му в сърцевината на звука.

Rudess описа процеса на композиране за предстоящия албум като “съвместен”. “Всъщност ние се скрихме на едно тайно място, намерихме един стар хамбар, превърнат в студио, и оставихме там няколко месеца да направим всичко. Времето там бе много конструктивно, много енергично, прекарахме много време заедно и много се смяхме”.

Petrucci намекна в неотдавнашно интервю, че “Distance Over Time” е музикално вдъхновена от турнето “Images, Words & Beyond“, с което групата отпразнува 25-годишнината от своя албум “Images And Words“.

Групата ще представи новия албум с концерт в София на 3 юли 2019.

Шоуто ще бъде продължително, защото заедно с нови парчета, се очаква групата да изсвири и целия легендарен “Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory”по повод 20-ата годишнина от неговото излизане. Това наистина ще бъде една незабравима вечер, която не искате да изпуснете!