Dubioza Kolektiv представиха видеоклип към песента “Space song“, която е част от албума им “#fakenews“.

“Босненската космическа агенция (BOSA), за чието съществуване досега само се спекулираше, изстреля първите босненски астронавти в космоса! В първото си публично обръщение те посочиха, че “Това е малка стъпка за чужденците, но голяма за босненците.” се посочва в изявлението на Dubioza.

Ако четете това с недоверие – отчасти сте прав. BOSA е истинска институция, но засега само в новото видео на Dubioza Kolektiv. Членовете на групата коментираха цялата мисия:

“Разработването на космическата програма изисква години работа и огромни суми пари, с които ние в Босна не разполагаме. Ето защо Босненската космическа агенция се насочи към усъвършенстване на производството на халюциногенни космически бисквитки, с които всеки може да пътува евтино и безопасно. Тъй като много хора вярват, че човечеството никога не е кацало на Луната и че мисиите на Apollo са били фалшифицитани, нашата космическа програма първоначално разчита на този факт и по този начин спестява пари и ресурси на данъкоплатците. Защо ни е да изпращаме на хора на Луната, когато половината от хората със сигурност няма да повярват, че сме били там!?“, казват те.