Duran Duran работят по нов албум с бившия си китарист Andy Taylor.

В интервю за The Mirror басистът John Taylor разкри, чеDuran Duran са се вдъхновили да работят по нов албум с Andy Taylor, след като разкриха продължаващата му битка с рак на простатата в напреднал стадий. Duran Duranсподелиха новината за диагнозата на Andy Taylor по време на церемонията по въвеждането им в Rock & Roll Hall of Fame миналия ноември, на която Taylor не можа да присъства.

“В момента работим по албум, който ще излезе в края на тази година и Andy Taylor свири на китара в него. В албума има много кавъри, на песни, които бяха важни за нас в детството ни. Това, че той участва в проекта, е страхотно”, обясни John Taylor.

Фронтменът на Duran Duran Simon LeBon ще пътува до студиото на Andy Taylor в Ибиса, за да записва с бившия си колега. Останалата част от албума ще бъде записана в Лос Анджелис и Лондон.

Самите Duran Duran потвърдиха новината в пост в социалните медии, като написаха, че “с вълнение потвърждават предстоящия специален проект, който ще излезе по-късно тази година чрез BMG”.

“Новите записи ще включват далечни роднини и приятели на Duran Duran, сред които и бившия ни колега Andy Taylor, който ще се присъедини към нас на китара за няколко парчета.”

Последно Andy Taylor работи с Duran Duran по албума “Astronaut” от 2004 г.