Duran Duran пуснаха ново видео, за да отбележат 30 години от издаването на “Big Thing”. Видеото “The Edge of America” е създадено от David Medina.

Основната тема на новия видео клип е миграцията – на хора и птици, както и последствията от нея. Милиони птици загиват всяка година при сбъсък със самолети, както и милиони хора биват депортирани или върнати от границата на САЩ – според статисктиката  над 110 милиона от 1988 г. насам. “Movement Is Unstoppable” – това се опитва да внуши артистът от Венецуела David Medina.

Клавиристът Nick Rhodes разказва: “Въпреки че имахме радикално различен произход и житейски опит, някак бяхме вдъхновени от идеята за сътрудничество, така че започнах да мисля за конкретно парче на Duran Duran, което можеше да се допълни чрез неочакваните визуални ефекти, създадени чрез неговите алгоритми”, каза той. “Видеото, създадено от Дейвид, е поглед към човечеството, то изразява състрадание и съпричастност, които за жалост липсват в голяма част от нашия свят… Аз веднага разбрах, че това е най-подходящата песен за Дейвид, в същото време бях объркан, че сега тя е по-актуална, отколкото когато я записахме.”

Duran Duran издадоха своя 14-ти студиен албум “Paper Gods” през 2015.