Персоналът на дом за възрастни хора в германския район Дитмаршер установил в петък вечерта, че двама от гостите липсват, и уведомили полицията. Часове по-късно старците били открити съвсем близо до Wacken Open Air – един от най-големите метъл фестивали, който тази година се проведе от 2-ри до 4-ти август.

“Очевидно двамата обичат метъл фестивалите, макар че ги открихме наблизо леко дезориентирани и замаяни”, сподели говорител на полицията пред радио “Norddeich“. Възрастните мъже били открити около 3 часа до мястото, на което тази година на 29-тото издание на фестивала се събраха 75 000 зрители.

С неохота двамата се отказали от плановете си, а полицията ги ескортирала обратно до дома, за да се увери, че те няма отново да поемат към сцените с любимата музика.

Случаят със старците веднага бе използван от организаторите, за да се напомни, че “никога не си твърде стар за рок”. Те допълват, че Wacken е един от най-толерантните фестивали към хора с увреждания и че никога няма да проявят дискриминация към феновете само защото са много възрастни.

Сред групите за феста от 2 до 4 август имаше имена като Judas Priest, Nightwish, In Flames, Ghost, Helloween. Той се организира от 1990 г. и вече са обявени първите групи, които ще свирят през лятото на 2019 г. и са останали по-малко от 10 000 билета.

Меджувременно билетите за следващото, 30-то издание на Wacken се продават доста бързо. Първите обявени банди за феста са Sabaton, Parkway Drive, Demons & Wizards, Powerwolf, Airbourne, Rose Tattoo, Within Temptation, Meshuggah, Krokus, Dark Funeral, Avatar.