Eddie Vedder пусна „Brother the Cloud“, нов сингъл от предстоящия си солов албум “Earthling“, който ще излезе през Seattle Surf/Republic на 11 февруари 2022.

За първи път той работи с продуцента Andrew Watt, който спечели Grammy за 2021 г. за продуцент на годината.Предварителни поръчки – тук.

Vedder също така наскоро разкри някои от големите гости, които се появяват в албума, включително сър Elton John, сър Ringo Starr, Stevie Wonder, Chad Smith от Red Hot Chili Peppers и Josh Klinghoffer.. За да затвори албума, Vedder включи архивни записи на пеенето на покойния си баща.

„Носех този диск два, три месеца в куфара си, не бях готов да го чуя“, каза Vedder за записите на баща си в интервю за Mojo. „Най-накрая събрах смелост и след няколко бутилки вино го пуснах една вечер в Аржентина. И той беше добър. Беше невероятно – сякаш той ми остави съобщение.”

„Мислех за [Earthling] като за сетлист – накрая, тогава започваш да извеждаш специални гости… Имахме Stevie и Elton, Ringo беше невероятно допълнение… и тогава моят баща записва с тези момчета, което не е твърде изтъркано.”

Vedder се появи миналия месец в саундтрака към Flag Day на Шон Пен, като си сътрудничи с Glen Hansard по осем нови песни. Той направи соло изпълнение на фестивала Ohana в Калифорния на 25 септември; Pearl Jam оглавиха последната вечер на 26 септември.

Eddie Vedder: “Earthling

01. Invincible
02. Long Way
03. Power of Right
04. Brother the Cloud
05. Fallout Today
06. The Dark
07. The Haves
08. Good and Evil
09. Rose of Jericho
10. Try
11. Picture
12. Mrs. Mills
13. On My Way