Това е новината, която ще смрази душите на всички посветени и отдадени на екстремната музика фенове в България и съседните страни!

Enslaved най-после идват в София за един специален концерт, в който те ще бъдат централни герои!

Времето лети…и така, както сега през декември ще празнуваме цели 25 години от началото на идеята Радио Тангра, през април ще имаме и тържества по повод 12 години от рестарта и раждането на радио Тангра Мега Рок.

Това означава няколко великолепни концерта, както и една вълнуваща 2018, по принцип.

Първото шоу, което ще се състои точно на рождения ден на ТМР – 3 април – ще бъде оглавено от Enslaved!

Техният току що излязъл нов албум – ‘E’ се очертава като (вероятно) най-успешният в кариерата на норвежкия култ. Той влезе директно на 12 място в класацията за албуми в тяхната родина. И ако това беше очаквано, то появата му на 6 позиция в чарта на US Billboard за така наречените ‘Heatseekers’ е огромен успех.

Enslaved ще долетят в София веднага, след като завършат като хедлайнери традиционното голямо американско турне на популярното списание Decibel през март.

Очаквайте всички подробности още тази седмица, а утре ще обявим главните герои и във втория концерт – на следващия ден – 4 април!

Ето го и видеото на сингъла на Enslaved – ‘The River’s Mouth’, режисирано от Джо Греъм, който избухна като визуален изразител на Neurosis, а след това бе и арт-директор на Soundgarden.

Източник: RadioTangra.com