След 20-годишна кариера, Every Time I Die, се разделиха. Известната метълкор / хардкор група обяви в понеделник (17 януари), че последното им съвместно шоу се е състояло на 11 декември.

Съобщението дойде, след като поредица от публикации в социалните медии предполагаха прекъсване на връзката между певеца Keith Buckley и останалата част от групата. В изявление, публикувано днес на страниците в социалните мрежи на китариста Jordan Buckley (брат на Keith), членовете на групата (без Keith) разкриха, че Every Time I Die се разпадат.

В началото на декември групата отмени останалите три концерта от есенното си турне в САЩ, обяснявайки, че Keith е напуснал групата, за да се концентрира върху психичното си здраве. В отговор Keith написа в Twitter, че „чух собствения ми брат да казва на външен човек, че ETID е в преговори да ме замести през цялото това време. Мислех, че те са най-големите ми поддръжници. Но Jordan излъга. Загрижеността му беше жесток трик. Тяхното твърдение е доказателство.”

Групата по някакъв начин успя да загърби различията си за шоуто на 11 декември, но за съжаление изглежда, че разривът продължи и след това. В своето съобщение днес четиримата членове заявиха следното:

Последното шоу на Andy, Jordan, Steve и Goose с Every Time I Die беше на 11 декември 2021 г. Въпреки че се надявахме да стигнем до договорено правно изявление, което очертава истината, днес бяхме информирани за нещо, планирано да бъде пуснато от наше име. Не е имало директна комуникация с Keith, защото или е невъзможно пряката комуникация само с него, или сме били прекъсвани. Every Time I Die бяха тези 5 членове и ние никога не отстъпвахме или приемахме промени. Просто няма истина в това, че групата продължава с нов певец. И накрая, нямаше да сме там, където сме днес, без всеки един човек, който подкрепя групата по какъвто и да е начин. Въпреки че сме изключително разочаровани от това как това се разигра онлайн пред вас, вашата подкрепа и спомените, които имаме заради всички вас, винаги ще бъдат ценени. Ще се видим скоро. Завинаги благодарни, Andy, Jordan, Steve, Goose.

След това изявление Keith постна в Twitter нещо, което изглежда е официално юридическо писмо за раздяла от името на останалите четирима членове. В писмото се иска певецът да спре да прави всякакви пренебрежителни коментари за групата и да престане да използва името или логото на групата във връзка с каквото и да било събитие. Той също така е помолен да уреди ден и час за среща, за да обсъдят раздялата по взаимно съгласие.