Тазгодишният EXIT е централната тема на световната музикална индустрия, която няма да се подчини на „новото нормално“, като концерти в коли или стрийминг DJ сетове от спалните.

Това беше потвърдено от Maria May, агентът на David Guetta, Robin Schulz и много други суперзвезди, които нарекоха EXIT „светлината в края на тунела“ пред международна експертна група. Това бе потвърдено и от стотици изпълнители, които излязоха да изразят подкрепата си, а някои от тях вече проучиха всички възможности да пристигнат в Нови Сад от 13-16 до август на тази юбилейна двадесета година! Очаква се скоро обявяването на първата част от новата програма за историческото издание на фестивала и след множество спекулации на хоризонта се появяват нови добри новини. През август EXIT ще отвори до 20 зони в цялата крепост Петроварадин, на площ от поне 90% от обичайния капацитет.

Тъй като продажбите на билети се възобновиха след тримесечна пауза, интересът към единствения водещ европейски фестивал, който ще се проведе това лято, е очаквано голям. Поради всички квоти за билети, както продадените по-рано, така и новите, които се продават сега, EXIT ще добави своята вълшебна съставка, когато става въпрос за атмосферата и това е винаги най-голямата аудитория от Сърбия и региона. Броят на посетителите от региона със сигурност ще надмине всички предишни години и тъй като страните от ЕС започват да се отварят, така расте и интересът към страни, най-близки до нас като Унгария, Австрия, Германия, Чехия, Румъния, България, Гърция и други. След силен старт през зимата и рестарт през пролетта, но и намаляване на капацитета, последните 25% от билетите за всичките четири дни в момента се продават чрез нашия официален уебсайт exitfest.org.

Главната сцена ще бъде на обичайното си място на централното плато на Долния град на крепостта Петроварадин, готова да бъде домакин на зрелищни изпълнения на световните и регионални суперзвезди.

Наред с Glastonbury, EXIT е един от малкото фестивали с две основни сцени, а втората със сигурност е колосалната mts Dance Arena, най-голямата и според мнозина най-зрелищната сцена на електронна музика на Земята, която ще бъде в пълна сила това лято и домакин на най-големите световни, регионални и местни DJ звезди!

А съседната, международно призната сцена No Sleep, ще обхване своите верни фенове в добре познатия си окоп, с разпознаваема продукция, представяща безупречна селекция от изпълнители.

В допълнение към най-големите сцени, магията на EXIT не би била възможна без няколко култови сцени, така че тази година танцовото сърце на Фестивала ще работи заедно с най-огнената атмосфера на Latino Stage! Beats Stage отново ще приветства своите хип-хоп фенове, докато дръм и бас музиката, която бележи EXIT през последните 20 години, тази година ще има своя собствена сцена на XBass Pit! Друго любимо място на местната и регионална DJ сцена, Urban Bug, също ще присъства тази година, както и Guarana AsFM и Gaia Experiment Trance Stage. Освен многобройните зони за почивка и освежаване, като зоните Foodland, специално място тази година ще бъде заето от любимата зона Pachamama, докато историческото място за срещи, в специалното издание за тази година, ще бъде Wge Wadada Reggae Stage.

Това не е окончателен списък и са възможни допълнителни разширения на списъка със сцени и съпътстващо съдържани. Всички тези зони ще бъдат достъпни по добре известни пътища, така че всички входове ще бъдат отворени, както основният в Ловотурс, така и този от ул. „Štrosmajerove“ в Подградже. Стандартният VIP вход на “Kamenički put” ще бъде отворен, а единственият затворен вход ще бъде входът на VIP терасата в горния град на крепостта.

Както беше обявено по-рано, фестивалът ще бъде осъществен в съответствие с официалните мерки и в сътрудничество със здравния екип на правителството на Сърбия, така че всички посетители, изпълнители, както и членове на екипа, участващи в организацията, да бъдат максимално защитени. Всички фенове, закупили билета си в периода преди спирането на продажбите, ще имат възможността да решат дали искат да използват билета си за августовското издание на фестивала, да го заменят за фестивала за следващата година или да поискат възстановяване в съответствие с условията, предписани от сръбското правителство за събития, забавени поради пандемията, за които те ще бъдат уведомени своевременно.