Father John Misty ни предупреди за следващия си запис миналия месец, но сега той най-накрая обяви всички подробности.

Днес изпълнителят, известен иначе като Josh Tillman, сподели подробностите за за „Chloë and the Next 20th Century“ и „Funny Girl“, първият сингъл от албума.

Tillman записа „Chloë and the Next 20th Century“ през 2020 г. с дългогодишния си сътрудник Jonathan Wilson. Албумът включва струнни, медни и дървени духови инструменти, изпълнени от Dan Higgins и Wayne Bergeron, с аранжименти на Drew Erickson.

Тогава не е изненадващо, че първият сингъл “Funny Girl” загатва за кинематографичното усещане на албума, с буйни щрайхове, които я превръщат в топла пиано балада. С бавни басови ритми и деликатния напев на Tillman, песента звучи като от старинна плоча:

Chloë and the Next 20th Century“ пристига на 8 април чрез Sub Pop и Bella Union и ще бъде наличен в дигитален вид и на CD, касета и винил. Аудиофилите имат избор между стандартен 2XLP черен винил, лимитирано издание Loser Edition 2xLP прозрачен син винил и лимитирано издание луксозен бокс 2xLP, който включва прозрачен червен винил, плакат от Rafa Orrico и два бонус 7” сингъла с кавъри на песни от „Chloë and the Next 20th Century“, изпълнени от Lana Del Rey („Buddy’s Rendezvous“) и Jack Cruz („Kiss Me (I Loved You)“). Предварителни поръчки тук.

За да подкрепи изданието, Father John Misty е насрочил две симфонични изпълнения за 2022 г.: 25 февруари в Лос Анджелис в концертната зала на Уолт Дисни с Филхармонията на Лос Анджелис и 7 април в Лондон в Барбикан с Britten Sinfonia под диригентството на Джулс Бъкли. Билети за тези представления ще бъдат пуснати в продажба в петък, 7 януари, в 10:00 ч. местно време чрез Ticketmaster.

Father John Misty “Chloë and the Next 20th Century

01. Chloë
02. Goodbye Mr. Blue
03. Kiss Me (I Loved You)
04. (Everything But) Her Love
05. Buddy’s Rendezvous
06. Q4
07. Olvidado (Otro Momento)
08. Funny Girl
09. Only a Fool
10. We Could Be Strangers
11. The Next 20th Century